4 Beauty Tips για να Έχετε ένα Απαλό και Λαμπερό Δέρμα το Καλοκαίρι

Το δέρμα σας το καλοκαίρι χρειάζεται περισσότερη φροντίδα εξαιτίας των ακτίνων UVA  και UVB, που διεισδύουν βαθιά στα στρώματα του δέρματος και καταστρέφουν την πρωτεΐνη που δίνει στο δέρμα την απαλή υφή, το χρώμα και την ελαστικότητα του. Με τα παρακάτω tips ομορφιάς, το δέρμα σας θα είναι πάντα απαλό και λαμπερό!

1) Χρόνος έκθεσης στον ήλιο

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ισχυρότερη από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την άμεση έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια των ωρών αυτών για την πρόληψη των ρυτίδων – πανάδων.

2) Να φοράτε αντηλιακό

Εφαρμόστε αντηλιακό τουλάχιστον 10 έως 15 λεπτά πριν φύγετε από το σπίτι. Αγοράστε αντηλιακά που προσφέρουν προστασία από τις UVA και UVB και υψηλό SPF που είναι ο δείκτης ηλιακής προστασίας και προστατεύει το δέρμα σας από τις ρυτίδες, μελάγχρωση και καρκίνο του δέρματος.

απαλο-δερμα-image1

3) Απολέπιση

Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας τακτικά. Αυτό θα κρατήσει το δέρμα σας λείο. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι από λούφα και τρίψτε απαλά στο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις ή κάντε ένα πήλινγκ σώματος 2 φορές την εβδομάδα. Για το πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε ένα scrub προσώπου και ξεπλύνετε. Συνιστάται όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

4) Ενυδατώστε Τακτικά

Το δέρμα σας το καλοκαίρι χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης. Χρησιμοποιήστε μία ενυδατική κρέμα μετά από κάθε πλύσιμο προσώπου και σώματος.