Πεστο Βασιλικου για τα Ζυμαρικά σας Πεντανόστιμο και Αρωματικό!

Φτιάξτε μια υπέροχη σπιτική σάλτσα πεστο βασιλικου για τα μακαρόνια σας και αποθηκεύστε τη σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο στο ψυγείο, έτοιμη για να νοστιμίσει τα ζυμαρικά σας!! Η συνταγή της σάλτσας πεστο είναι για 4 άτομα.

Υλικά για πεστο βασιλικου (PESTO):

  • 1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο και 1 κουταλιά επιπλέον (χωριστά)
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. κουκουνάρια
  • 1 φλυτζ. φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού.Mη φοβηθείτε αν είναι παραγεμισμένη, ακόμα καλύτερα. Αν δε βρίσκετε βασιλικό στα σούπερ μάρκετ, αποκτήστε μια γλάστρα με πλατύφυλλο βασιλικό!! Θα μυρίζει όμορφα και το σπίτι σας!!
  • 1/4 φλυτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο τυρί ρομάνο

Εκτέλεση:

πεστο-βασιλικου-ImageΑφού καβουρδίσουμε τα κουκουνάρια ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο.  Το σκεπάζουμε με λίγο λάδι ακόμα και έχουμε σπιτικό πέστο έτοιμο για αρκετό καιρό στο ψυγείο μας!!!!! Αλλά επειδή είμαστε μακαρονάδες και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε…΄) βράζουμε λιγκουίνι και ανακατεύουμε και τρώμε αμέσως γιατί η μυρωδιά μας άνοιξε την όρεξη κιόλας!!!!!!!!!!!!!!!!