ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ
Υλικά:
- 1 κιλό ροδάκινα ώριμα, αλλά όχι πολύ γινωμένα
- 650γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 μπαστουνάκι βανίλια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 100γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-Βάζουμε τα ροδάκινα καθαρισμένα και πλυμένα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη για μισή ώρα περίπου να βγάλουν τα ζουμιά τους.
-Έπειτα αρχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα για 50 λεπτά περίπου.
-Προσθέτουμε την βανίλια και μετά από 10 λεπτά περίπου βάζουμε το χυμό λεμόνι και τα αμύγδαλα.
-Ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.
Για να είστε σίγουρες πως η μαρμελαδα ροδακινο έχει δέσει κάνε το παρακάτω τεστ.
Σε ένα μικρό πιατάκι βάζουμε ένα κουταλάκι από το υλικό μας και το χωρίζουμε στην μέση. Τώρα, αν το μείγμα χωριστεί στις δύο μεριές και δεν ενωθεί ξανά, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αν όμως αφού το χωρίσετε αγκαλιαστεί σημαίνει πως ακόμα είναι ρευστή και θέλει παραπάνω βράσιμο !!!!!!!
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..