Αυτή είναι μία συνταγή για σπιτική σανγκρία σε μεγάλη κανάτα, με μεθυστική γεύση και τέλειο άρωμα!
Η Σανγκρία(sangria) είναι το εθνικό ποτό των Ισπανών που σημαίνει αίμα από τη λέξη sang, εξαιτίας του σκούρου κόκκινου χρώματος που διαθέτει. Η αρχική της συνταγή εμπεριείχε μπαχάρια ενώ σταδιακά άρχισε να εμπλουτίζεται και με διάφορα φρούτα.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:
- 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 400ml ροζέ κρασί
- 50ml μπράντι
- 500ml παγωμενο φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
- Φρούτα εποχής (μήλο και αχλάδι αν έχουμε)
Tip: Καλό θα είναι να έχετε φτιάξει τη σπιτική σανγκρία 1-2 ώρες πριν τη σερβίρετε, ώστε τα φρούτα να έχουν βγάλει τα αρώματα τους.