Πως να Βαψω τα Νυχια μου σαν Επαγγελματίας

Όσο και αν μας αρέσει να μας περιποιούνται, πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε μόνες μας μανικιούρ ή πεντικιούρ. Πως να βαψω τα νυχια μου σωστά χωρίς να φαίνονται τσαπατσουλιές και βαμμένα πετσάκια; Μην νομίζετε ότι είναι και τόσο δύσκολο κορίτσια!! χρειάζεται υπομονή σταθερό χέρι και καλή διάθεση.

Το βασικότερο όλων για να βάψετε τα νύχια σας σαν επαγγελματίες είναι να έχετε τα κατάλληλα προιόντα και σταθερό χέρι. Μην πανικοβάλλεστε όταν λέμε σταθερό χέρι, δεν εννοούμε να είναι σταθερό όταν είναι στον αέρα αλλά να στηρίζεται σε τέτοια θέση την ώρα που θα απλώνετε το βερνίκι ώστε να είναι σταθερό. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:

Πως να Βαψω τα Νυχια μου σαν Επαγγελματίας

Υλικά:

  • Βερνίκι για τη βάση
  • Βερνίκι χρώματος που στεγνώνει γρήγορα
  • Top coat με extra λάμψη και διάρκεια για το χρώμα
  • Ξύλινο σπρωχτηράκι μίας χρήσης
  • πενσάκι για τα πετσάκια
  • Λαδάκι επωνυχίων
  • Λίμα
  • Ασετόν

Αφού έχετε τα παραπάνω υλικά είμαστε έτοιμες για να ξεκινήσουμε.

Η διαδικασία.

Λιμάρουμε τα νύχια μας δίνοντας το επιθυμητό σχήμα, αν δεν έχετε αποφασίσει αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει (τα ωραιότερα σχήματα και σχέδια). Βάζουμε το λαδάκι και το αφήνουμε να δράσει σύμφωνα με τις οδηγίες μέχρι να μαλακώσουν τα πετσάκια.

πως να βαψω τα νυχια μου

Με το ξύλινο εργαλείο σπρώχνουμε τα πετσάκια προς τα πίσω για να ελευθερώσουμε τα νύχια μας. Σε αυτό το σημείο θα παρατηρήσετε πως μετά από αυτό η βάση του νυχιού μας φαίνεται μεγαλύτερη και τα νύχια μας πιο μακριά..να ξέρετε έχετε πετύχει το 50% του μανικιούρ-πεντικιούρ.

Με το πενσάκι κόβουμε μόνο ότι πετάει και τίποτα άλλο, αφαιρούμε με καθαρό ασετόν τα υπολείμματα λαδιού και είμαστε έτοιμες για το επόμενο και πολύ σημαντικό στάδιο. Αυτή είναι ή γρήγορη διαδικασία μανικιούρ, το επονομαζόμενο και ξηρό μανικιούρ/πεντικιούρ. Εδώ θα βρείτε δύο αναλυτικά άρθρα για Επαγγελματικό Μανικιουρ στο Σπιτι ή Επαγγελματικό Πεντικιούρ στο Σπιτι

Το Βερνίκι

Χρησιμοποιήστε μία μεγάλη επίπεδη επιφάνεια για να βάψετε τα νύχια σας όπως ένα τραπέζι. Βάζω το χέρι μου σε ένα σημείο ώστε να είναι σταθερό και να μην κουράζεται. Η καλύτερη στάση κατ’εμέ είναι να ακουμπάω τον καρπό μου στην άκρη του τραπεζιού. Από το καρπό και μέσα το μισό χέρι να πατάει στο τραπέζι και από τον καρπό και προς τον αγκώνα να είναι έξω. Όλες οι κινήσεις θα πρέπει να γίνονται από τον καρπό και όχι από τον ώμο.

Απλώνω πρώτα τη βάση και περιμένω καλά να στεγνώσει. Βουτήξτε το πινέλο στο βερνίκι και πιάστε μία μικρή σταγόνα, στραγγίξτε ελαφρά τη μία μεριά στο ‘λαιμό του μανό και αφήστε τη σταγόνα στο κέντρο του νυχιού και προσπαθήστε να την απλώσετε με 3 κινήσεις.

πως να βαψω τα νυχια μου

Χωρίς να σηκώσετε το πινέλο, σπρώξτε το χρώμα προς τη βάση ( χωρίς να ακουμπήσει στα πετσάκια) και σύρετε αμέσως προς τα έξω. Σηκώστε το πινέλο και τοποθετήστε το ξανά στη βάση και χωρίς να το σηκώσετε, κάντε προς τα αριστερά μία πλάγια ημικυκλική κίνηση και τραβήξτε προς τα έξω (το άλλο χέρι μπορείτε να το γυρνάτε ελαφρώς στο πλάι για να βλέπετε καλύτερα τα πλαινά σημεία). Αφού βάψετε την μία πλευρά επαναφέρετε πάλι το πινέλο στο κέντρο του νυχιού και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και από την άλλη.

πως να βαψω τα νυχια μου

Κλειδώστε το χρώμα και στο ελεύθερο άκρο των νυχιών, απλώστε και τη δεύτερη στρώση βερνίκι, στο τέλος το top coat και είστε σαν να λέμε…επαγγελματίες!!