Μετά από αρκετά πειράματα και διαφορετικές συνταγές για μπεσαμέλ, κατέληξα φίλες μου σε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή που την χρησιμοποιώ παντού, στο παστίτσιο, στο μουσακά, στα παπουτσάκια, στις κρέπες φούρνου κ.α. Όπως θα δείτε και στην εκτέλεση, ουσιαστικά όλα τα υλικά τα προσθέτω κρύα, δηλαδή δεν τσιγαρίζω το αλεύρι με το βούτυρο και αυτό είναι που κάνει τη μπεσαμελ μου ελαφριά χωρίς να σε λιγώνει.
Μπεσαμέλ
Υλικά:
- 6 φλ γάλα
- 6 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ
- 3 κουτ.σούπας αλεύρι
- 3 κουτ.σούπας βούτυρο
- 4 κρόκους
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- Τριμμένο τυρί (κεφαλοτύρι-κεφαλογραβιέρα)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα και το ανακατεύω καλά με το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ρίχνω το βούτυρο και ανάβω το μάτι. Μόλις το βούτυρο αρχίσει λιώσει και η μπεσαμέλ αρχίζει να δένει, ρίχνω τους κρόκους και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Όταν δέσει η κρέμα αποσύρω και ρίχνω τα τυριά και το μοσχοκάρυδο. Δοκιμάζω αν θέλει αλάτι και προσθέτω αν χρειαστεί.
Πέννες στο Φούρνο με Σπανάκι Baby και Τυρί Τσένταρ
Μία από τις πιο Νόστιμες Ελληνικές Συνταγές, οι Μελιτζάνες στον Φούρνο με Τυρί
Σουφλε Φουρνου με Λαχανικα
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..