Cheesecake Καραμέλα σε βάζο με Πλούσια Γεύση

Cheesecake Καραμέλα σε βάζο με Πλούσια Γεύση - womanoclock

Για την καραμέλα

  • 225ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά
  • 140γρ βούτυρο πλακέ αλατισμένο
  • 140γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 δόση αλάτι

Για τη βάση μπισκότου

  • 100γρ βούτυρο πλακέ αλατισμένο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive

Για την κρέμα:

  • 600γρ τυρί κρέμα με full λιπαρά
  • 1 βανίλια
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 300ml κρέμα γάλακτος που θα τη χτυπήσετε να γίνει σαντιγύ
  • 100γρ λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση

Φτιάξτε την καραμέλα:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Μετά από μερικά λεπτά θα κάνει αφρό. Βουτήξτε μέσα ένα κουτάλι σούπας και πάρτε λίγο από το μείγμα. Απομακρύνετε το κουτάλι, αφήστε μερικά δευτερόλεπτα να κρυώσει το υγρό και ζωγραφίστε με το δάχτυλό σας μία γραμμή, αν ζωγραφιστεί η γραμμή, τότε η καραμέλα είναι έτοιμη.
  3. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει

To μπισκότο:

  1. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια έως σκόνη.
  2. Μαλακώστε το βούτυρο στο μικροκυμάτων χωρίς να το λιώσετε τελείως. Προσθέστε το στα μπισκότα και ανακατέψτε καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.
  3. Βάλτε για στο ψυγείο για όσο ετοιμάζετε την κρέμα αφού έχετε σκεπάσει το μπολ με σελοφάν.

Ετοιμάστε την κρέμα:

  1. Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει, προσθέστε τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
  2. Τρίψτε στον τρίφτη τη λευκή σοκολάτα και προσθέστε την στην κρέμα.
  3. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέστε τη σιγά σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά  και κυκλικά από τα πλαινά του μπολ προς το κέντρο με μία μαρίζ.
  4. Προσθέστε μία μικρή ποσότητα από την καραμέλα και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε την κρέμα και κατ’ επιλογή προσθέστε όση καραμέλα θέλετε.

Βάλτε τα στο ποτήρι:

  1. Σε 4 μεγάλα βάζα/ποτήρια ή 6 πιο μικρά βάλτε μια γεμάτη κουταλιά σούπας από το μπισκότο.
  2. Ρίξτε από πάνω λίγη καραμέλα.
  3. Προσθέστε αρκετή ποσότητα κρέμας.
  4. Επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά
  5. Γαρνίρετε με κομμάτια μπισκότου και καραμέλα.

Σημειώσεις

Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν το σερβίρισμα

 

πηγή