Ξανθά Μαλλιά: 17 Cool Αποχρώσεις για να Γίνεις Ξανθιά

Ενώ τα σκούρα μαλλιά μπορεί να φαίνονται πλούσια και πυκνά, μόνο τα ξανθά μαλλιά έχουν τη δύναμη να μεταφέρουν με έναν απίστευτο τρόπο την ενέργεια, τη νεανικότητα και τη διασκέδαση. Φωτεινά, λαμπερά και πανέμορφα, τα ξανθά μαλλιά είναι ένα δελεαστικό χρώμα που οι περισσότερες γυναίκες έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Πλέον το να ανοίξουμε το χρώμα των μαλλιών μας φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο, χάρη σε νέες μεθόδους τεχνικής και βαφών μαλλιών για τον ασφαλή χρωματισμό τους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τη σωστή απόχρωση του ξανθού που σας ταιριάζει.

 Πριν βάψετε ξανθά τα μαλλιά σας δείτε τον οδηγό για τέλειο ξανθό

Tips για 100% επιτυχημένο ξανθό χρώμα

  • Επισκεφθείτε ένα καλό colourist και ζητήστε τη συμβουλή του.
  • Σκεφτείτε ακριβώς το ξανθό αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε
  • Να εξετάσετε καλά τα χρώματα σας, τα μάτια σας και το χρώμα του δέρματος, ώστε να επιλέξετε  το τέλειο ξανθό
  • Εάν είστε φυσική ξανθιά, προσπαθήστε η βάση να μείνει κοντά στο χρώμα σας, και παίξτε με το φως και τη σκιά  Highlights – lowlights
  •  Το ξανθό χρώμα θέλει ιδιαίτερη περιποίηση και είναι απαραίτητη η συντήρηση του κάθε μήνα

Ξανθά Χρώματα μαλλιών

Ενώ η λέξη «ξανθό» αναφέρεται φαινομενικά σε ένα ενιαίο χρώμα μαλλιών, στην πραγματικότητα υπάρχουν αμέτρητες αποχρώσεις. Από τα φωτεινά χρώματα της πλατίνας, στους θερμούς τόνους της φράουλας και τα πλούσια χρώματα της καραμέλας. Τα “ξανθά μαλλιά” μπορεί να ανήκουν σε μία τεράστια γκάμα αποχρώσεων. Είτε είστε γεννημένη ξανθιά, είτε γίνατε στην πορεία, μία από αυτές τις αποχρώσεις έχει φτιαχτεί για σας.

1. Πλατινέ – Άσπρα Ξανθά Μαλλιά

ξανθά μαλλιά-womanoclock

Το πλατινέ χρώμα είναι το πιο φωτεινό ξανθό και ταιριάζει καλύτερα σε χλωμά δέρματα και σε ορισμένες μεσαίου τόνου επιδερμίδες, με μία πιο κιτρινωπή απόχρωση. Το χρώμα φαίνεται επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακό όταν συνδυάζεται με φωτεινά μπλε μάτια για να δημιουργήσετε ένα “icy” αποτέλεσμα.

2. Ash Ξανθά Μαλλιά

ξανθά μαλλιά-womanoclock

Ανήκει στα πλατινέ ανοιχτά χρώματα αλλά με διαφορετική απόχρωση σε γκρι τόνους. Αυτό το φωτεινό χρώμα των μαλλιών ταιριάζει καλύτερα με ανοιχτόχρωμα μάτια, όπως το μπλε, το πράσινο και το μελί. Αν έχετε ήδη ξανθά μαλλιά, μπορείτε να πετύχετε πολύ γρήγορα αυτήν την απόχρωση με balayage( δες εδώ την τεχνική). Για τα άτομα με πιο σκούρα μαλλιά η μετάβαση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, αλλά έχετε την επιλογή να αφήσετε τη ρίζα σας σκούρα και να βάψετε τα υπόλοιπα.

3. Silver Ξανθά Μαλλιά

ξανθά μαλλιά-womanoclock

Ασημένια ή γκρι ξανθά χρώματα μαλλιών είναι δροσερά, trendy και μοντέρνα. Είναι η πιο δραματική έκδοση του ash blond και είναι ιδανικό όταν θέλετε μια εντυπωσιακή εμφάνιση, γιατί είναι σίγουρο ότι θα τραβήξετε την προσοχή. Επίσης ταιριάζει σε ανοιχτόχρωμα μάτια, αλλά εάν έχετε ένα μεσογειακό τόνο δέρματος με καστανά μάτια, θεωρώ ότι αυτό το χρώμα θα σας ταιριάξει σε συνδυασμό με κάποιες λεπτές και πιο σκούρες ανταύγειες.

4. Φυσικά Ξανθά Μαλλιά

ξανθά μαλλιά-womanoclock

Τα Φυσικά ξανθά μαλλιά είναι σχεδιασμένα ώστε να μοιάζουν ότι έχετε γεννηθεί με αυτά. Επίσης  είναι γνωστά ως “baby blonde», αυτό το look επιτυγχάνεται καλύτερα με ένα μείγμα από ξανθές ανταύγειες highlights και lowlights στον ίδιο τόνο. Για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα, η αλλαγή στο χρώμα πρέπει να είναι σχεδόν απαρατήρητη και να δένει αρμονικά με τα χαρακτηριστικά σας. Αυτό το χρώμα μπορεί να επιλεχθεί από κάθε τόνο δέρματος, αρκεί να επιλέξετε τις σωστές αποχρώσεις. Για ανοιχτόχρωμο δέρμα, επιλέξτε ανοιχτές αποχρώσεις και για πιο σκούρα επιδερμίδα, επιλέξτε βαθύτερες αποχρώσεις.

Μεσαία Ξανθά Μαλλιά

Ενώ τα ανοιχτά ξανθά χρώματα μπορεί συχνά να χλωμιάζουν τους μεσαίους τόνους του δέρματος, τα μεσαία ξανθά χρώματα τους προσφέρουν την τέλεια επιλογή. Αρκετά φωτεινό ώστε να είναι αναμφίβολα ξανθό, αλλά και όσο σκούρο πρέπει για να κάνει αντίθεση με το δέρμα σας. Τα μεσαία ξανθά χρώματα είναι ιδανικά για τα καστανά δέρματα, για μαυρισμένα και για κοκκινωπά.

5. Dirty Ξανθά Μαλλιά

dirty-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf-womanoclock

Τα Βρώμικα ξανθά μαλλιά είναι τα μεσαίου τόνου ξανθά σε μουντές ή βρώμικες αποχρώσεις του σιταριού. Το χρώμα είναι ιδανικό για ανοιχτόχρωμες ή μεσαίου τόνου επιδερμίδες, για να έχουν ένα πανέμορφο φυσικό αποτέλεσμα. Αυτή η απόχρωση μπορεί να λειτουργήσει καλά με οποιοδήποτε χρώμα ματιών, είναι μια καλή επιλογή για σας με καστανά ή μαύρα μάτια.

6. Χρυσά Ξανθά Μαλλιά

ξανθά μαλλιά-womanoclock

Τα Χρυσά ξανθά είναι ένα θαυμάσιο χρώμα. Σε γλυκές αποχρώσεις του βουτύρου, του χρυσού, του μελιού, τα χρυσά ξανθά μαλλιά είναι ζεστά και με φυσική εμφάνιση. Το χρώμα φαίνεται καλύτερα όταν συνδυάζεται σε μεσαίες επιδερμίδες και φωτεινά χρώματα ματιών, όπως απαλό γαλάζιο και πράσινο. Για να επιτευχθεί αυτό το λαμπερό, ηλιόλουστο ξανθό, ρωτήστε τον colourist σας για highlights και balayage.

Ξανθό Μελί

ξανθά μαλλιά-womanoclock

Το ξανθό μελί είναι ένα θαυμάσιο ζεστό ξανθό χρώμα των μαλλιών. Η λαμπερή απόχρωση είναι ιδανική για εκείνες με μεσαίους τόνους δέρματος και ταιριάζει καλύτερα αν έχετε φυσικά σκούρα ξανθά μαλλιά ή καστανά ανοιχτά. Το χαριτωμένο χρώμα φαίνεται επίσης φανταστικό με τα πιο σκούρα χρώματα ματιών και έχει την ικανότητα να δείχνει έντονες τις χρυσές κηλίδες της ίριδας των ματιών.

8 Ξανθά Μαλλιά της Άμμου (Sandy)

%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf-womanoclock

Το χρώμα της άμμου είναι μία αρκετά πλούσια απόχρωση του ξανθού με μια λεπτή ζεστασιά. Ξανθά μαλλιά μπεζ στην ουσία, που δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα στα δέρματα που διαθέτουν ένα κιτρινωπό τόνο ή στα ελαφρώς μαυρισμένα. Αν έχετε επίσης μπλε μάτια, τόσο το καλύτερο. Για την επίτευξη αυτής της πανέμορφης μπεζ ξανθιάς απόχρωσης, ρωτήστε τον colourist σας.

9. Auburn Ξανθά Μαλλιά

auburn-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf-womanoclock

Τα Auburn είναι ένα χρώμα με μπρούτζινη χροιά που θα το δείτε και στις αποχρώσεις του κόκκινου. Αλλά αυτό το πλούσιο, ζεστό χρώμα, ανήκει στα ξανθά. Η απόχρωση είναι παρόμοια με εκείνη του χαλκού και της φράουλας αλλά διαθέτει μια πιο πορτοκαλί / κίτρινη απόχρωση αντί του κόκκινου. Το μοναδικό χρώμα του μπορεί να ταιριάξει σε κάθε τόνο του δέρματος, αλλά φαίνεται ιδιαίτερα κολακευτικό στις μεσαίες επιδερμίδες.

10. Χάλκινα Ξανθά Μαλλιά

%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%bf-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf-womanoclock

Το χάλκινο ξανθό είναι ένα ζωντανό χρώμα που διαθέτει πορτοκαλί αποχρώσεις. Το πλούσιο και ζεστό χρώμα είναι ιδανικό για μεσαίες και λευκές επιδερμίδες με βαθύ μπλε και ανοιχτά καφέ μάτια. Το όμορφο χρώμα είναι επίσης μία καλή επιλογή για τις κυρίες με σκούρα μαλλιά που θέλουν να γίνουν ξανθές χωρίς να φανεί πάρα πολύ ψεύτικο. Εδώ όλες οι χάλκινες αποχρώσεις 

11. Strawberry Ξανθά Μαλλιά

 

strawberry-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%ce%bf

Τα ξανθά Strawberry ή της φράουλας μαλλιά, έχουν μία πολύ ζεστή απόχρωση. Με μία κοκκινωπή / καφέ απόχρωση, αυτό το χρώμα μοιάζει σχεδόν όπως ένα ηλιοβασίλεμα. Το Strawberry είναι ένα ζεστό χρώμα που τείνει να δείχνει καλύτερα με ανοιχτούς τόνους δέρματος και ανοιχτόχρωμα χρώματα ματιών. Εύκολο να επιτευχθεί αν τα μαλλιά σας έχουν ένα ανοιχτό χρώμα.

12. Ombre Ξανθά μαλλιά

ombre-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%8c-womanoclock

Το Ombre (δείτε εδώ) υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις για τα μαλλιά τα τελευταία χρόνια. Ιδανική λύση για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ καφέ και του ξανθού. Το ombre ξεκινά σκοτεινό και σταδιακά αλλάζει σε μία ανοιχτότερη απόχρωση. Ενώ αυτό το χρώμα μπορεί να ταιριάζει σε όλες, δείχνει υπέροχο σε μεσαίους τόνους δέρματος και σκούρα μάτια.

Ξανθά Σκούρα

Τα ξανθά σκούρα μαλλιά είναι για όλους, όχι μόνο για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα. Εάν έχετε ένα μέσο ή σκούρο τόνο δέρματος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε μια από τις παρακάτω σκούρες αποχρώσεις.

13. Σοκολατί Ξανθά Μαλλιά

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%8c-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b9-womanoclock

Το ξανθό/σοκολατί χρώμα μαλλιών είναι μία μίξη καφέ και ξανθού. Πιο σκούρο και πιο ψυχρό από το χρυσό ή της καραμέλας, το σοκολατί φαίνεται να ταιριάζει καλύτερα σε μεσαίους τόνους δέρματος, είτε με σκούρα, είτε με ανοιχτά χρώματα ματιών.

14. Ξανθό Καραμελέ

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%8c-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%b5-womanoclock

Κάπου ανάμεσα σε ένα λαμπερό ξανθό και χρυσό καφέ, το ξανθό της καραμέλας είναι μία θερμή, γλυκιά, σκούρα απόχρωση. Αυτό το χρώμα μπορεί να δείχνει καλά σε κάθε τόνο του δέρματος, αλλά φαίνεται πιο φυσικό στα σκούρα δέρματα. Το χρώμα αυτό μπορεί να δημιουργηθεί ξεκινώντας από μία σκούρη βάση, προσθέτοντας φωτεινές καφέ και μπεζ ανταύγειες.

15. Cherry Ξανθά Μαλλιά

%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%b9-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%8c-womanoclock

Τα Cherry ξανθά μαλλιά διαθέτουν ένα πλούσιο κόκκινο ή “κεράσι” χρώμα. Πιο ζωντανό και βαθύ χρώμα από αυτό της φράουλας, το ξανθό κερασί είναι λιγότερο φυσικό αλλά όμως σίγουρα πιο εντυπωσιακό. Ιδανικό για μεσαίου τόνους του δέρματος και καφέ ή καστανά μάτια.

16. Μαύρα μαλλιά με ξανθές πινελιές

%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%8c-womanoclock

Τα μαύρα μαλλιά με ξανθές λεπτομέρειες είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά χρώματα μαλλιών. Η δραματική εμφάνιση τους είναι ιδανική για τις κυρίες με λευκό δέρμα και σκούρα μάτια, αλλά μπορεί να φορεθεί από την καθεμία. Αυτό το Look μπορεί να δημιουργηθεί είτε με ombre τεχνική, είτε με ανταύγειες.

17. Dark Strawberry Ξανθά Μαλλιά

%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf-%cf%86%cf%81%ce%b1%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%8c-womanoclock

Όπως τα ξανθά χρώματα, έτσι και τα Strawberry ξανθά μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικές αποχρώσεις. Ένα σκούρο ξανθό της φράουλας, μπορεί να προσφέρει ένα πιο έντονο και τολμηρό χρώμα. Αυτή η απόχρωση της φράουλας είναι ιδανική για τους μεσαίους τόνους δέρματος.

πηγή: The trend spotter
2 Comments

Comments are closed