Με αυτό το κόλπο στο λούσιμο θα έχεις πάντα λαμπερά μαλλιά

Ξέρουμε ότι η ζάχαρη μας κάνει κακό και προσπαθούμε συνεχώς να μειώσουμε την ποσότητα της στην καθημερινή μας διατροφή. Υπάρχει όμως και η καλή μεριά της ζάχαρης που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από την αισθητική. Η ζάχαρη είναι ιδανικό υλικό για σπιτικά πίλινγκ προσώπου/σώματος και σύμφωνα με τα παρακάτω χαρίζει και λαμπερά μαλλιά.

Η δερματολόγος του Wexler Dermatology της Νέας Υόρκης, Francesca Fusco, έπειτα από μελέτη διαπίστωσε πως μία κουταλιά ζάχαρης αρκεί για να έχεις λαμπερά και υγιή μαλλιά.

Πιο συγκεκριμένα, αν αναμείξεις μια κουταλιά ζάχαρη μαζί με το σαμπουάν σου την ώρα που λούζεσαι θα έχεις φυσική απολέπιση με καθαρά και λαμπερά μαλλιά. Αυτή η ποσότητα (1 κουταλιά) ζάχαρης αρκεί για μία σωστή και αποτελεσματική απολέπιση στο δέρμα της κεφαλής.

Η απολέπιση του τριχωτού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μετά απ’ αυτή απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και οι πόροι είναι ανοιχτοί.  Αυτό συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων μιας μάσκας ή ενός conditioner μαλλιών.

Για να έχεις λαμπερά μαλλιά

  • Συνδύασε τη ζάχαρη με ένα ενυδατικό σαμπουάν
  • να κάνεις αυτού του είδους απολέπισης σε κάθε τέσσερα λουσίματα, έτσι ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική απολέπιση.