Δείτε τι κάνει η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο σώμα σας

Δείτε τι κάνει η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στο σώμα σας

Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη, ειδικά η επεξεργασμένη, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον οργανισμό μας.

Από το σωματικό μας βάρος και την υγεία της καρδιάς, μέχρι την λειτουργία του εγκεφάλου και των νεφρών, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι αιτία φλεγμονής.

Δείτε τι προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης στον οργανισμό σας:

Εγκέφαλος: Η ζάχαρη επηρεάζει την καλωδίωση των νευρώνων του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει ότι μια διατροφή, που είναι πλούσια σε τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης, αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 58%.

Καρδιά: Η ζάχαρη προκαλεί φλεγμονή στα τοιχώματα των αρτηριών, αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο καρδιακού εμφράγματος ή/και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δέρμα: Οι πρωτεΐνες στην επιδερμίδα ενσωματώνουν την ζάχαρη στην μοριακή τους δομή, με αποτέλεσμα να δημιουργούν περισσότερες ρυτίδες και να κάνουν την επιδερμίδα σας να φαίνεται “γερασμένη”.

Νεφρά: Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτό το ευαίσθητο “σύστημα φιλτραρίσματος” του αίματος στον οργανισμό. Η πιο επικίνδυνη επίπτωση των αυξημένων επιπέδων σακχάρων στο αίμα είναι φυσικά ο διαβήτης, ο οποίος είναι και μία από τις βασικότερες αιτίες νεφρικής ανεπάρκειας.

Γεννητικά όργανα: Η επιπλέον ζάχαρη στον οργανισμό εμποδίζει την ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας στους άντρες και μειωμένης σεξουαλικής διέγερσης στις γυναίκες.

Κλειδώσεις: Η διατροφή που είναι υψηλής κατανάλωσης σε ζάχαρη αυξάνει τις κυτοκίνες στο αίμα. Πρόκειται για είναι ένα είδος πρωτεΐνών που έχει συνδεθεί με συμπτώματα φλεγμονής και μπορεί να επιδεινώσει τους πόνους της αρθρίτιδας.

Διαβάστε επίσης:

Είναι επίσημο: Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αδυνατίζουν

Τι κινδύνους κρύβουν οι πολλές ώρες ύπνου

onmed