Χάσε Περισσότερα Κιλά Πίνοντας Νερό πριν από Κάθε Γεύμα

Χάσε Περισσότερα Κιλά Πίνοντας Νερό πριν από Κάθε Γεύμα

Η κατανάλωση 500ml νερού 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Σε αυτή τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν κάποιος πίνει μισό λίτρο νερό (όσο ένα κλασικό πλαστικό μπουκαλάκι) πριν από κάθε κύριο γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) χάνει περισσότερα κιλά σε σύγκριση με εκείνους που δεν πίνουν νερό πριν τα γεύματά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία εξέτασαν τις περιπτώσεις 84 παχύσαρκων ενηλίκων. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν συμβουλές διαχείρισης βάρους ως μέρος του πειράματος, για το πώς να βελτιώσουν τη διατροφή και τα επίπεδα σωματικής τους δραστηριότητας.

Η επικεφαλής της έρευνας, δρ Helen Parretti, υποστηρίζει ότι αυτή η έρευνα παρέχει “πρώιμα αποτελέσματα” για την θετική επίδραση του νερού στην προσπάθεια απώλειας βάρους και πως πρόκειται για μια πολύ απλή συμβουλή που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένα άτομα με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως καρδιακή νόσο και νεφρική ανεπάρκεια, τα οποία η κατανάλωση μισού λίτρου νερού πριν από κάθε κύριο γεύμα μπορεί να μην ενδείκνυται.