Τα μύδια υπάρχουν σε διάφορες πολλές ποικιλίες ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθος τους και είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές. Αν σας αρέσουν τα οστρακοειδή σίγουρα θα λατρέψετε αυτά τα αχνιστά μύδια με λευκό κρασί.
Μύδια αχνιστά
Υλικά:
- 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
- 2 ποτηράκια λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα
- πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα μύδια και αφαιρούμε το φυκάκι που έχουν στην ένωση τους.
Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια χοντρά ή ψιλά, κατά προτίμηση.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα μαζί, τα λαχανικά, το κρασί, τα μύδια, πιπέρι και βράζουμε όχι παραπάνω από 5-6 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια μας. Μόλις ανοίξουν τα αφαιρούμε και αφήνουμε να βράσει το ζουμί με τα υπόλοιπα υλικά ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με ζουμάκι και πασπαλίζουμε με μαϊντανό!!!!!
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..