Μύδια Σαγανάκι ο Τέλειος μεζές με Κρασάκι και Ουζάκι!

μύδια σαγανάκι

Πεντανόστιμα, κοκκινιστά μύδια σαγανάκι, που είναι ο τέλειος μεζές με κρασάκι, ουζάκι και φυσικά καλή παρέα! Η συνταγή  που σας έχω σήμερα είναι βασική αλλά μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε μυρωδικά και υλικά που προτιμάτε. Για παράδειγμα κάποιοι μπορεί να θέλουν να προσθέσουν άνιθο ή να μην τους αρέσει η φέτα.

Μύδια σαγανάκι

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα ( 1 πακέτο)
  • 4-5 μέτριες ντομάτες
  • 2 πιπεριές πράσινη και κόκκινη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 100 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 – 1μιση κ.γ κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και κοιτάμε μήπως έχουν τριχούλα και κατόπιν την αφαιρούμε. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε στη άκρη.

Στο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τις πιπεριές. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και το αφήνουμε να βράσει 5-7 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μύδια να πάρουν βράση.

Από τη στιγμή που θα βάλουμε τα μύδια, δεν θέλει πολύ μαγείρεμα, γιαυτό διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε λίγο νεράκι και το ρίχνουμε μέσα για να δέσει γρήγορα η σάλτσα μας. Μόλις τα μύδια μας είναι έτοιμα προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα.