Ripped & Distressed Jeans: Πως να σκίσετε τα Τζιν σας

Ξέρεις πόσο απαραίτητο είναι πια ένα σκισμένο τζιν. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα θα δούμε διάφορους τρόπους να σκίσουμε τα παλιά μας τζιν που θα μας δώσει ακαταμάχητο στιλ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σκίσουμε τα τζιν μας και να τα κάνουμε ripped & distressed. αλλά εμείς θα δούμε τους πιο εύκολους. Απλά εργαλεία και 3 διαφορετικοί τρόποι να σκίσουμε τα τζιν μας.

Πως να σκίσετε τα δικά σας Τζιν – 3 Τρόποι

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία να έχετε πλύνει το τζιν σας. Φορέστε το και σημαδέψτε με ένα στυλό ή κιμωλία τα σημεία που θέλετε να σκίσετε. Σας προτείνουμε πρώτα να δοκιμάσετε τις τεχνικές σε ένα τζιν που δεν φοράτε πια και μετά στο αγαπημένο σας.

Τι θα χρειαστείτε
  1. Ψαλίδι
  2. Τσιμπιδάκι Φρυδιών
  3. Γυαλόχαρτο ή Τρίφτη

#Τρόπος 1. Ένα οριζόντιο απλό σκίσιμο

Ripped Jeans: Πως να σκίσετε τα Τζιν σας

Ακριβώς στο σημάδι που δημιουργήσατε κόψτε σε οριζόντια και ευθεία γραμμή με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια τρίψτε τα σημεία που κόψατε με ένα γυαλόχαρτο ή περάστε με τον τρίφτη.

#Τρόπος 2. Σκίσιμο με εμφανείς ίνες

Ripped Jeans: Πως να σκίσετε τα Τζιν σας

Σημαδέψτε όταν έχετε φορέσει το τζιν σας, 2 ή 3 οριζόντιες παράλληλες γραμμές με απόσταση μεταξύ τους περίπου 5 cm (μπορούν να διαφέρουν σε μέγεθος). Κόψτε πάνω στις γραμμές με ψαλίδι. Ξεκινήστε τα τραβάτε με ένα τζιμπιδάκι τις κάθετες ίνες του τζιν στα μεσαία κομμάτια. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν μόνο οι οριζόντιες λευκές ίνες του.

#Τρόπος 3.  Αφαιρέστε ένα μεγάλο κομμάτι

Ripped Jeans: Πως να σκίσετε τα Τζιν σας

Αφαιρέστε το κομμάτι του τζιν που δε θέλετε με ένα ψαλίδι. Κόψτε από 1 οριζόντια γραμμή στην πάνω και την κάτω μεριά του σημείου που αφαιρέσατε. Αφαιρέστε τις κάθετες ίνες τους όπως στον τρόπο 2.

Τώρα πλύντε το τζιν σας και είναι έτοιμο.

Tip: Για ένα εξτρα φθαρμένο τζιν τρίψτε με τον τρίφτη ή το γυαλόχαρτο μερικά διάσπαρτα σημεία πάνω στο τζιν πχ στις τσέπες ή τα μπατζάκια.