Σκορδαλιά με Ψωμί και Καρύδια

σκορδαλιά

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά μμμ, τώρα που πλησιάζει και η 25 Μαρτίου είναι ευκαιρία να φάμε αυτό το φαγητό. Η σκορδαλιά μου είναι με ψωμί που το προτιμώ απ’τη πατάτα (δεν με λιγώνει) και με καρύδια.

Σκορδαλιά

Υλικά:

  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ανάλογα πως μας αρέσει
  • 1 φρατζόλα ψωμί χωρίς κόρα
  • 100γρ καρύδια αλεσμένα
  • Ελαιόλαδο όσο πάρει ( περίπου 1 φλιτζ)
  • 3 κ.σ. ξίδι

Διαδικασία

Mουλιάζουμε το ψωμί σε μία λεκάνη με νερό,αφαιρούμε την κόρα και το στύβουμε πολύ καλά.
Στο μούλτι αλέθουμε το σκόρδο και τα καρύδια. Στο μίξερ ρίχνουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και το ψωμί και αλέθουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξύδι μέχρι να πετύχετε μία απαλή υφή.