Μια πολύχρωμη Ελληνική σαλάτα όλο γεύση και χρώμα με γεύσεις που δένουν υπέροχα στο στόμα.
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας πατέ ελιάς
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 ντομάτες μεγάλες
- 1 αγγούρι
- 2 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι
- 3-4 ντοματίνια
- Μερικά κλαράκια μαϊντανό
- 2 μεγάλες κουταλιές σούπας Τυρί κατίκι
Για τη σως
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι, πιπέρι. ρίγανη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τις μεγάλες ντομάτες, τις πιπεριές, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το αγγούρι.
- Σε ένα μπολ στρώνουμε τις 2 κουταλιές σούπας από πατέ ελιάς. Από πάνω ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρεμμυδάκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ του καφέ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, πιπέρι και ρίγανη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα 2 και τα στρώνουμε στη μέση. Βάζουμε από πάνω το κατίκι που αν θέλουμε το ανακατεύουμε με λίγη ρίγανη και διακοσμούμε με τα φύλλα μαϊντανού.