Ιδέες για να φαίνεται το μπαλκόνι σου μεγαλύτερο

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν τόσο πιο πολύ νιώθετε την ανάγκη να περνάτε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στη βεράντα σας παρέα με δροσερά κοκτέιλ και συντροφιά τους αγαπημένους σας.

Τι γίνεται, όμως, όταν η βεράντα σας είναι υπερβολικά μικρή και δε την απολαμβάνετε όσο θα θέλατε; Εμείς σας έχουμε, λοιπόν, μερικές ιδέες για να κάνετε την μικρή σας βεράντα να δείχνει πολύ μεγαλύτερη. Δείτε τις βεράντες που σας έχουμε παρακάτω και θα καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάμε.

Κρεμώντας μια καρέκλα ή ένα καναπεδάκι από το ταβάνι της βεράντας σας δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχετε πολύ περισσότερο από ότι πραγματικά έχετε λόγω του άδειου χώρου που υπάρχει πλέον κάτω από τον καναπέ σας. Επιπλέον, ένα τέτοιο καναπεδάκι θα είναι τέλειο για τους μεσημεριανούς ύπνους του σαββατοκύριακου.

βεράντα

Ένα κρεμαστό καναπεδάκι μπορεί να μεγαλώσει τον μικρό χώρο της βεράντας σας.

Ένα coffee table με ροδάκια σας επιτρέπει να το μετακινείτε όποτε και όπου θέλετε χωρίς δεύτερη σκέψη και μπορεί η συγκεκριμένη βεράντα να μην είναι μικρή αλλά μας δίνει την ιδέα. Γι’αυτό και σας τη δείχνουμε.

βεράντα

Ένα coffee table με ροδάκια μετακινείται παντού.

Καλύψτε όλο το κάγκελο της βεράντας σας με φυτά και λουλούδια. Έτσι και θα έχετε την ιδιωτικότητα που θέλετε και θα έχετε κάτι πολύ όμορφο να κοιτάτε.

βεράντα

Βάλτε φυτά και λουλούδια σε όλο το κάγκελο για να νιώθετε πιο ινκόγκνιτο.

Γεμίστε τον χώρο σας με πράσινο καθέτως έτσι ώστε να νιώθετε ότι βρίσκεστε μέσα στον πιο όμορφο, καταπράσινο κήπο και μην το παρακάνετε με τα έπιπλα εξωτερικού χώρου. Βάλτε μόνο τα βασικά.

βεράντα

Γεμίστε τον χώρο σας με φυτά.

Διακοσμήστε κατακόρυφα. Ένας πολύ απλός και ταυτόχρονα υπέροχος τρόπος να εξοικονομήσετε χώρο στη βεράντα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μακρόστενο τραπεζάκι. Έτσι θα μπορείτε να βάλετε φυτά και πάνω στο τραπεζάκι και κάτω από αυτό.

βεράντα

Ένα μακρόστενο τραπεζάκι επίσης θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο.

Ποιος χρειάζεται τραπεζάκι στη βεράντα του όταν μπορεί να το κρεμάσει κι αυτό από το ταβάνι; Αντί να κρεμάσετε τον καναπέ σας μπορείτε να κρεμάσετε ένα τραπεζάκι χωρίς πόδια για να ακουμπάτε σε αυτό ό,τι θέλετε.

βεράντα

Ένα τραπεζάκι χωρίς πόδια θα σας εξοικονομήσει σίγουρα χώρο.

Επιλέξτε έπιπλα που ταιριάζουν στον δικό σας χώρο. Μπορεί η τραπεζαρία που είδατε τις προάλλες να σας αρέσει πολύ αλλά αν είναι πολύ μεγάλη μπορεί να μην ταιριάζει στη δική σας βεράντα. Επιλέξτε ένα τραπέζι που ταιριάζει στο σχήμα της βεράντας σας. Επιλέξτε ένα ορθογώνιο τραπέζι αν ο χώρος σας είναι στενός και τετράγωνο αν είναι πιο συμμετρικός. Αν χρειάζεστε επιπλέον καθίσματα βάλτε μερικά σκαμπό που δεν πιάνουν πολύ χώρο και μπορούν πολύ εύκολα να μετακινηθούν.

βεράντα

Επιλέξτε την τραπεζαρία που ταιριάζει στη δική σας βεράντα.

Μια επίσης πολύ απλή λύση είναι να αφήνετε όλη μέρα την μπαλκονόπορτα που οδηγεί στη βεράντα ανοιχτή. Έτσι η βεράντα σας θα γίνει η προέκταση του σπιτιού σας.
Και μην ξεχνάτε πως το κλειδί είναι η απλότητα. Μην το παρακάνετε με τα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά.