Καρμπονάρα Άκρως Γευστική & Απολαυστική!!!

Μετά τα μακαρόνια με κιμά, αυτή η σπέσιαλ καρμπονάρα έχει σκοπό να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, (περιμένοντας την επόμενη μπουκιά) αρκεί να δοκιμάσετε μία πιρουνιά από την τέλεια συνταγή μας και την πλούσια γεύση αυτής της καρμπονάρας.

Καρμπονάρα

Υλικά:

  • 1 πακέτο ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 1 κρέμα γάλακτος 500 ml
  • 1 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 200γρ μανιτάρια άσπρα
  • 10 φέτες μπέικον
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 200γρ τριμμένο τυρί για μακαρόνια (ΚΕΦΑΛΟΤΎΡΙ-ΠΕΚΟΡΙΝΟ-ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ)
  • 50γρ φρέσκο βούτυρο

καρμπονάρα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό. Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια και μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε. Έπειτα σοτάρουμε το μπέικον που πρέπει να είναι αρκετά ψιλοκομμένο και το ζαμπόν σε κύβους. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε πάλι τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε 5-7 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει μαζί με το νεράκι που έχουμε κρατήσει και τα ανακατεύουμε να πάρουν μία βράση. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βούτυρο και 2 κ.σούπας τυράκι τριμμένο (κατά προτίμηση) ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τον φρεσκοκομμένο μαιντανό για άρωμα και χρώμα!!!