Το νυφικό που πρέπει να πάρεις ανάλογα με το σώμα σου

Το έχεις ονειρευτεί εκατομμύρια φορές! Σε έχεις φανταστεί να το φοράς… άλλες τόσες! Είσαι σίγουρη ότι το νυφικό των ονείρων σου είναι το τέλειο για σένα; Ο οδηγός που ακολουθεί θα σε βοηθήσει να επιλέξεις εκείνο που θα ταιριάξει με το σωματότυπό σου… γάντι.

96bf577e2682bc7925dad067c2022909l

Αχλάδι

Αν έχεις στενούς ώμους κι ανοιχτή λεκάνη είναι απαραίτητο να «γεμίσει» το επάνω μέρος ώστε τα βλέμματα να πέσουν εκεί. Ένα κεντημένο μπούστο ή ένα εντυπωσιακό περιδέραιο θα τονίσουν τα δυνατά σου σημεία. Σε σένα ταιριάζουν πολύ και τα φορέματα με κοντά μανίκια ή μακριά που πέφτουν αφήνοντας ακάλυπτους τους ώμους.

Προτίμησε ένα νυφικό σε Α γραμμή που αγκαλιάζει το σώμα χωρίς να διαγράφει. Απόφυγε τις πολύ φαρδιές φούστες και τις σούρες, τα μπαλού και τους φιόγκους γιατί τελικά κάθε άλλο παρά θα σε κολακεύσουν.

bride detail

Μήλο

Αν ο σωματότυπός σου είναι Μήλο, δηλαδή έχεις ανοιχτούς ώμους, δεν έχεις στενή μέση αλλά έχεις αδύνατα πόδια, πρέπει να τονίσεις το κάτω μέρος του σώματός σου. Χρειάζεσαι ένα λιτό μπούστο με μία εντυπωσιακή φούστα στολισμένη με κρύσταλλα, παγιέτες, swarovski και με ακατάστατα φύλλα οργαντίνας.
Συχνά οι γυναίκες με αυτό το σωματότυπο πιστεύουν ότι πρέπει να τονίσουν το μπούστο τους. Μην υποκύψεις στον πειρασμό γιατί δεν πρέπει να ξεχνάς ότι μια νύφη πρέπει πρώτα να είναι αριστοκρατική και σικ κι όχι προκλητική και σέξι.

Μπανάνα

Αν έχεις αθλητικό στιλ και το σώμα σου μοιάζει ορθογώνιο χωρίς καμπύλες και μέση, διάλεξε ένα χυτό νυφικό σε στιλ τουαλέτας που δεν θα τονίζει την απουσία καμπύλων… αλλά θα αγκαλιάζει ανάλαφρα το σώμα σου. Ένα νυφικό σε Α γραμμή επίσης ίσως είναι το κατάλληλο για σένα. Θα τονίσει τη μέση και θα κολακεύσει τους γοφούς.

happy married couple main

Κλεψύδρα

Αν το χαρακτηριστικό σου είναι οι έντονες καμπύλες και η ισορροπία ανάμεσα στο πάνω και το κάτω μέρος του σώματός σου, είσαι πολύ τυχερή γιατί σου ταιριάζουν τα περισσότερα νυφικά. Αν θέλεις να προβάλλεις τις καμπύλες σου επέλεξε ένα εφαρμοστό μονοκόμματο φόρεμα ή ακόμα περισσότερο ένα στενό νυφικό σε σχήμα γοργόνας το οποίο μπορεί να είναι μονοκόμματο ή δύο κομμάτια (μπούστο, φούστα).

Special tips

Αν έχεις μεγάλο στήθος…

Ναι στο ντεκολτέ αλλά όχι στην υπερβολή. Μπορείς να βάλεις ακόμα και στράπλες αλλά προτίμησε ένα που να έχει σχήμα καρδιάς. Στην περίπτωσή σου είναι σημαντικό και το ύφασμα. Τα λαμπερά υφάσματα τονίζουν τις καμπύλες και αυτό στην περίπτωσή σου δεν είναι καλό. Πες όχι στην οργάντζα, το σατέν και το μετάξι αλλά και στα βαρυφορτωμένα υφάσματα.

Αν έχεις μικρό στήθος…

Ένα νυφικό με έξτρα ύφασμα στο στήθος θα δώσει την εντύπωση του πιο πλούσιου μπούστου. Ακόμα και η σωστή επιλογή σουτιέν θα σου χαρίσει έξτρα καμπύλες.

Αν είσαι ψηλή….

Όσο πιο απλό είναι το νυφικό τόσο πιο εύστοχα θα τονίσεις το ύψος σου που είναι προτέρημα. Διάλεξε ένα νυφικό χαμηλόμεσο με ποδόγυρο που να αγγίζει το πάτωμα.

Αν είσαι μικροκαμωμένη…

Μια μίνιμαλ φόρμα τουαλετέ ή σε σε γραμμή Α θα σου ταιριάζει τέλεια. Αν θέλεις να φαίνεσαι ψηλότερη, διάλεξε ένα νυφικό όπου η γραμμή της μέσης να έρχεται λίγο πιο πάνω από τη φυσική γραμμή σου.

Ξέχασε τους μεγάλους φιόγκους και τα τεράστια λουλούδια και τις φούστες με υπερβολικό όγκο.

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις:

1. Ξεκόλλα! Τόλμησε να δοκιμάσεις και νυφικά που δεν είναι στο στιλ σου και φανταζόσουν ότι δεν θα έβαζες ποτέ…. Δεν ξέρεις, το αποτέλεσμα μπορεί να σε εκπλήξει!

2. Το νούμερο μπορεί να μην είναι αυτό που φοράς στα ρούχα σου. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Αυτό που παίζει το μεγαλύτερο ρόλο είναι η εφαρμογή. Με τίποτα μην πάρεις μικρότερο νυφικό με την ελπίδα ότι θα αδυνατίσεις μέχρι το γάμο!

3.Πρόβες, πολλές πρόβες. Συνήθως γίνονται δύο με τρεις. Τσέκαρε ότι μπορείς να σηκώνεις με άνεση τα χέρια σου και οι ραφές δεν είναι ενοχλητικές.

Δες ποιοι είναι οι πέντε χαρακτηριστικοί τύποι νυφικών για να διαλέξεις το δικό σου…

unnamed 1

unnamed 2

unnamed 3

unnamed

unnamed 4