Αυτά που δεν ήξερες για την Coco Chanel

Η Coco Chanel είπε κάποτε: “Η μόδα αλλάζει, το στιλ παραμένει.”

Η Chanel εξακολουθεί να ασκεί έντονη επιρροή στον κόσμο της μόδας σχεδόν 46 χρόνια μετά το θάνατό της. Ένα από τα μεγαλύτερα style icons όλων των εποχών, με το όνομά της να φιγουράρει ψηλά στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή, του 20ου αιώνα.

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων της ας ρίξουμε μια ματιά σε 9 γεγονότα λιγότερο γνωστά για αυτήν:

1. Τραγουδούσε σε καμπαρέ

“Coco” ήταν το ψευδώνυμό της πιθανότατα από την εποχή που τραγουδούσε σε καμπαρέ και προήλθε από δύο δημοφιλή τραγούδια που ερμήνευε. To πραγματικό της όνομα ήταν Gabrielle.

2. Μεγάλωσε μόνη της

Η Coco ήταν 12 ετών όταν είδε για τελευταία φορά τον πατέρα της. Αφού η μητέρα της πέθανε από φυματίωση σε ηλικία 32 ετών, ο πατέρας της έστειλε τους δύο γιους του για να δουλέψουν ως εργάτες σε αγροκτήματα και τις τρεις κόρες του σε ένα ορφανοτροφείο το οποίο διοικούσε ένα μοναστήρι. Η Coco δεν τον είδε ξανά.

3. Ξεκίνησε κατασκευάζοντας καπέλα

Εκανε τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της μόδας σχεδιάζοντας καπέλα και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, με το όνομα Chanel Modes. Έμαθε να ράβει, να κεντάει και να σιδερώνει κατά τη διάρκεια των έξι ετών της στο ορφανοτροφείο Aubazine.

4. Ντυνόταν”σαν αγόρι”

Η Coco ήταν η πρώτη γυναίκα που έσπασε τις συμβάσεις και φορούσε παντελόνια δημόσια. Άρχισε να σχεδιάζει παντελόνια για τις γυναίκες το 1929, αφού διαπίστωσε ότι ήταν άβολo να καβαλήσει ένα άλογο φορώντας μακριά φούστα.

5. Ζούσε στο μαύρο και το άσπρο

Η Coco έδωσε έμφαση σε δύο μόνο χρώματα – το λευκό και το μαύρο. Ελεγε: “Οι γυναίκες σκέφτονται όλα τα χρώματα εκτός από την απουσία χρώματος. Το μαύρο και το λευκό τα έχουν όλα. Η ομορφιά τους είναι απόλυτη. Είναι η τέλεια αρμονία. ”

6. Ήταν μια λέαινα στην καρδιά

Το ζώδιο της Coco ήταν Λέων, οπότε το κεφάλι του λιονταριού έγινε ένα από τα σύμβολα του οίκου της.

7. Λάτρευε τα τυχερά σύμβολα

Η Coco ήταν εξαιρετικά προληπτική. Συνεπώς μέσα στο διαμέρισμά της υπήρχε ένα πλήθος συμβόλων που πίστευε πως έφερναν τύχη, αγάπη, ευημερία και μακροζωία.

8. Το Νο5 ήταν το Νο1

Το πρώτο άρωμα της Coco, το Chanel No.5, κυκλοφόρησε το 1921 και έχει γίνει πλέον διαχρονικά κλασικό. Πέντε ήταν ο τυχερός αριθμός της, έτσι ονόμασε το άρωμά της και το λάνσαρε στις 5 Μαΐου του 1922.

9. Είχε πάθος με τις καμέλιες

Η Camellia, το σύμβολο της Chanel, ήταν το αγαπημένο της λουλούδι. Πήρε το πρώτο της μπουκέτο από καμέλιες από τον Captain Arthur Edward “Boy” Capel, ένα Βρετανό παίκτη πόλο.