Νομίζεις πως δεν έχεις φωτογένεια; Δες 4 κόλπα που θα κάνουν τις φωτογραφίες σου καλύτερες

Πόσες φορές δεν έχεις νευριάσει –άπειρα- με τον εαυτό σου, με τα μαλλιά σου, με τον φωτισμό ακόμη και με το κινητό σου για τις στιγμές που προσπαθείς να βγάλεις μία φωτογραφία και τελικά καταλήγεις να κλαις οδυρόμενη πως είσαι χάλια και δεν έχεις καθόλου φωτογένεια; (#storyofmylife)

Η απάντηση είναι μία και είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Άπειρες φορές έχεις προσπαθήσει και άλλες τόσες έχεις αποτύχει και έχεις καταλήξει να φωτογραφίζεις τοπία τελικά. Μα γίνεται να κάνεις καλοκαιρινές διακοπές –ή και κάποιο ταξίδι- και να μη μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία της προκοπής; Μάλλον γίνεται και αν θες να το αλλάξεις αυτό παρακάτω βρήκαμε 4 κόλπα που μπορείς να ακολουθήσεις για να έχεις φωτογραφίες που θα μοιάζουν με επαγγελματία.

Λίγο την προσοχή σου:

#1. Παίξε με τις πόζες
Αν νιώθεις άβολα μπροστά από την κάμερα, τότε μη στέκεσαι μόνο εκεί. Μετακινήσου λίγο, παίξε με τα γυαλιά σου, κλπ. Αυτό θα κάνει τη φωτογραφία σου πιο ενδιαφέρουσα και θα νιώσεις και εσύ πιο άνετα. Είναι σημαντικό να καταλάβεις τον εαυτό σου και τι ακριβώς θέλει για να βγει και το ανάλογο αποτέλεσμα στη φωτογραφία.

#2. Βρες το καλό σου προφίλ και τος γωνίες σου
Είναι αλήθεια πως είναι αρκετά δύσκολο να κοιτάς πάντα μόνο ευθεία. Γι’ αυτό λοιπόν, μπορείς να αρχίσεις να παίζεις με τα προφίλ σου και τις γωνίες σου για να δεις που έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Θυμήσου να κοιτάς πάντα προς τον φακό, αλλάζοντας πότε πότε τη θέση του προσώπου σου αριστερά, δεξιά, πάνω, κάτω κ.ο.κ.

#3. Προσπάθησε να κάνεις κάτι
Ένα ακόμη μυστικό για να βγει καλή μια φωτογραφία σου είναι να μην κάθεσαι ακίνητη και απλά να χαμογελάς. Προσπάθησε λοιπόν να κάνεις κάτι διαφορετικό, όπως να παίζεις με τα μαλλιά σου, να πίνεις κάτι ή να κρατάς κάτι στα χέρια σου. Αυτό θα τραβήξει τα βλέμματα από πάνω σου και θα κοιτούν συνολικά το αποτέλεσμα της εικόνας.

#4. Πειραματίσου με ένα καινούργιο look
Λογικά το look σου (είτε αυτό αφορά μαλλιά, είτε μακιγιάζ) είναι πάντοτε το ίδιο, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει κάτι ιδιαίτερο για να τραβήξει τα βλέμματα. Προσπάθησε λοιπόν την επόμενη φορά να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό στα μαλλιά σου, κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ή να φορέσεις κάποιο πιο έντονο κραγιόν. Θα δεις πως το αποτέλεσμα θα βγει τελείως διαφορετικό και θα αρέσει και σε σένα την ίδια περισσότερο.