Αρακάς με ανάμεικτα λαχανικά & μπέικον

Αρακάς με ανάμεικτα λαχανικά, ευφάνταστος και γευστικότατος ακόμα και για τα παιδιά.

Αρακάς με ανάμεικτα λαχανικά

Υλικά:

  • 1 πακέτο αρακά
  • 3 φρέσκα καροτάκια σε ροδέλες
  • 1  φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1 /2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
    Και… μπέικον ψιλοκομμένο.. Ναι καλά ακούσατε!

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τον αρακά, τα καρότα, πιπεριά, κρεμμύδι, καλαμπόκι για 3-5 λεπτά
Ρίχνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν, σάλτσα και πελτέ, αλάτι, πιπέρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν. Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγανάκι 4-5 λωρίδες μπέικον τις οποίες ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας.
Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και μετά από 45 λεπτά είναι έτοιμο.

Ένα νόστιμο λαδερό φαγητό που με την προσθήκη του μπέικον τρώγεται πολύ ευχάριστα και από τα παιδιά.