Αυτές οι κουζίνες θα σε κάνουν να ζηλέψεις!

Αν νοιώθετε πως έχετε βαρεθεί τις κλασικές λευκές κουζίνες με την συνηθισμένη εμφάνιση, τότε μπορείτε να δείτε μερικές κουζίνες που αν και ανορθόδοξα διακοσμημένες, καταλήγουν να δείχνουν πολύ στιλάτες και ιδιαίτερες.

Έντονα μοτίβα και καθρέφτης στο ταβάνι Τα έντονα μοτίβα στην κουζίνα ταιριάζουν πολύ, ακόμα κι αν είναι τόσο έντονα όσο τα πλακάκια της παρακάτω φωτογραφίας. Σε συνδυασμό με τον καθρέφτη στο ταβάνι, θα έχετε δημιουργήσει μια κουζίνα πολύ ιδιαίτερη στην οποία θα απολαμβάνετε το μαγείρεμα σε καθημερινή βάση.

Η έντονη ταπετσαρία ταιριάζει σε χώρους με ένταση όπως είναι η κουζίνες

Τα έντονα πλακάκια ταιριάζουν σε χώρους όπως είναι οι κουζίνες.

Κουζίνα-θερμοκήπιο Αν η κουζίνα σας επικοινωνεί με το σαλόνι σε έναν ενιαίο χώρο, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές δημιουργώντας μια κουζίνα σε μορφή θερμοκηπίου. Αυτό το στιλ κουζίνας εξυπηρετεί τόσο αισθητικούς λόγους όσο και λειτουργικούς και θα σας βοηθήσει να μαγειρεύετε άφοβα ακόμα και αν έχετε καλεσμένους στο σπίτι. Επίσης δίνει μια άλλη νότα στον χώρο σας πιο καλαίσθητη και εντυπωσιακή, ενώ λόγω της τζαμαρίας θα μπορείτε να παρακολουθείτε και ό,τι γίνετε στο σαλόνι σας.

Μετατρέψτε την κουζίνα σας σε ένα μίνι ΄θερμοκήπιο' που θα εμποδίζει τις έντονες μυρωδιές να απλωθούν σε όλο το σπίτι

Μετατρέψτε την κουζίνα σας σε ένα μίνι “θερμοκήπιο” που θα εμποδίζει τις έντονες μυρωδιές να απλωθούν σε όλο το σπίτι.

Κουζίνα με όμορφη αρχιτεκτονική Στη μέση αυτής της κουζίνας υπάρχει ένας τεράστιος μαρμάρινος πάγκος (άλλωστε το μάρμαρο είναι hot trend τα τελευταία χρόνια). Στον ίδιο χώρο είναι έντονη η παρουσία τέχνης, με μερικά κάδρα κρεμασμένα στους τοίχους, ένα όμορφο φωτιστικό στη μια γωνία και έναν τεράστιο πολυέλαιο που ταιριάζει πολύ με τη διακόσμηση του χώρου. Δε χρειάζεται η κουζίνα σας να είναι φτιαγμένη με την παραδοσιακή έννοια του χώρου που εκπροσωπεί. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και διακοσμήστε με γούστο.

Διακοσμήστε την κουζίνα σας με έργα τέχνης. συνδυασμό διαφορετικών υφών και ιδιαίτερα διακοσμητικά

Διακοσμήστε την κουζίνα σας με έργα τέχνης. συνδυασμό διαφορετικών υφών και ιδιαίτερα διακοσμητικά

Κουζίνα με ιδιαίτερη ταπετσαρία Μην φοβάστε να αυτοσχεδιάσετε στην κουζίνα σας. Σημασία έχει να της δώσετε το στιλ που επιθυμείτε και να σας ευχαριστεί κάθε φορά που μπαίνετε σε αυτήν. Στην κουζίνα της παρακάτω φωτογραφίας ο διακοσμητής έχει επιλέξει να την κρατήσει όλη λευκή -τους τοίχους, τους πάγκους και το τραπέζι- και να βάλει μια ιδιαίτερη και σε έντονα χρώματα και σχέδια ταπετσαρία στο ψυγείο και στα ντουλάπια της. Το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

γ

Τολμήστε να βάλετε χρώμα στην κουζίνα σας.

Κουζίνα που μετατρέπεται σε εσωτερική ή εξωτερική όποτε το επιθυμείτε Συνήθως στα περισσότερα σπίτια, οι ημιυπαίθριοι χώροι μετατρέπονται σε δωμάτια ή γραφεία. Μια φανταστική ιδέα είναι να μετατρέψετε τον ημιυπαίθριο χώρο σας σε κουζίνα και να τοποθετήσετε κατά μήκος του συρόμενες μπαλκονόπορτες που ανοίγουν και κλείνουν όποτε θέλετε να έχετε εξωτερική ή εσωτερική κουζίνα ανάλογα με τον καιρό.

Οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι ιδανικοί για τη δημιουργία κουζίνας

Οι ημιυπαίθριοι χώροι είναι ιδανικοί για τη δημιουργία κουζίνας

Κουζίνα με τζάκι Η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας και είναι ωραίο να είναι προσεγμένη και καλαίσθητη. Το να βάλετε τζάκι στην κουζίνα σας θα σας κάνει να μαγειρεύετε συχνότερα καθώς θα απολαμβάνετε να περνάτε τον χρόνο σας σε αυτό το δωμάτιο ακόμα περισσότερο. Το τζάκι δένει όμορφα με σκουρόχρωμες αποχρώσεις δημιουργώντας μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα.

Το τζάκι προσφέρει ζεστασιά και στιλ σε μια κουζίνα

Το τζάκι προσφέρει ζεστασιά και στιλ σε μια κουζίνα

Κουζίνα με τζαμαρία Μια ακόμα κουζίνα που μας άρεσε πολύ είναι η κουζίνα με τζαμαρία ώστε να μην είναι τελείως απομονωμένη από τον υπόλοιπο χώρο. Όταν μια κουζίνα είναι πολύ μικρή είναι ωραίο να έχει γυαλί σε κάποια σημεία ώστε να δείχνει μεγαλύτερη και όχι αποπνικτική. Το καλό με τις τζαμαρίες είναι πως σας προδιαθέτουν να περάσετε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα καθώς δε νιώθετε κλεισμένοι μέσα σε έναν χώρο χωρίς καμιά επαφή με τον έξω κόσμο.

Είναι ωραίο η κουζίνα να διαθέτει τζαμαρία για να μπορείτε να επικοινωνείτε με το υπόλοιπο σπίτι και να μην νοιώθετε αποκλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους

Είναι ωραίο η κουζίνα να διαθέτει τζαμαρία για να μπορείτε να επικοινωνείτε με το υπόλοιπο σπίτι και να μην νοιώθετε αποκλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους

Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε συγκεκριμένα -και ξεπερασμένα- στιλ στη διακόσμηση της κουζίνας σας. Οι κανόνες πλέον στην διακόσμηση έχουν χαλαρώσει και μπορείτε να υιοθετήσετε το στιλ που σας αρέσει και να δημιουργήσετε την κουζίνα των ονείρων σας.