Αυτός είναι ο σούπερ οδηγός για να βρεις το στυλ σου!

Αχ, το «προσωπικό στυλ»: αυτό το όμορφο εξωτικό πουλί που κάθε λάτρης της μόδας έχει ως σημαία αλλά τόσο συχνά γίνεται θύμα των τάσεων. Τι είναι ακριβώς, πώς θα βρεις το δικό σου και πώς θα το εξελίξεις; Δεν χρειάζεσαι προσωπικό στυλίστα αφού έχεις εμάς. Δες παρακάτω 9 βασικά βήματα για να αναπτύξεις μια γκαρνταρόμπα που θα «λέει το όνομά σου».

1. Προσδιόρισε ποιος είναι ο σωματότυπός σου. Είναι το πρώτο και πιο βασικό βήμα, όχι επειδή συμφωνώ με τις κατηγοριοποιήσεις αλλά επειδή αποτελεί τη βάση κάθε κομψού look! Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Μπορείς ακόμα να ζητήσεις από κάποιον φίλο που εμπιστεύεσαι να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις τα κομμάτια που σε κολακεύουν περισσότερο. Ακόμα, βρες κάποιες celebrities που έχουν παρόμοιο σωματότυπο με τον δικό σου και δες τι τις κολακεύει και τι όχι.

2. Βρες τα κομμάτια που θα καθορίσουν το στυλ σου. Πρόκειται για εκείνα που πραγματικά «λένε το όνομά σου». Για την Kate Moss αυτό είναι το λεοπάρ παλτό, για την Alexa Chung το δερμάτινο τζάκετ, για την Olivia Palermo οι μπαλαρίνες κτλ. Μπορεί αυτό να μην είναι καν ρούχο αλλά μία χαρακτηριστική απόχρωση κραγιόν ή ένα αξεσουάρ (πχ, τα γυαλιά ηλίου της Anna Wintour).

3. Επένδυσε σε κομμάτια που θα φορέσεις ξανά και ξανά. Ένα τρικ για να καταλάβεις ποια κομμάτια φοράς πιο συχνά είναι να τοποθετείς στο τέλος κάθε ημέρας το outfit σου σε μία ράγα ρούχων. Αν δεις οτι τα περισσότερα από αυτά είναι πχ, τζιν, τότε μην διστάσεις να αποκτήσεις περισσότερα κομμάτια σε ακόμα καλύτερες ποιότητες και κολακευτικές γραμμές.

4. Φτιάξε ένα moodboard! Εδώ ξεκινάει το πραγματικά διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης. Δημιούργησε μία pinterest board με looks που θα ήθελες να φορέσεις, με style icons που θαυμάζεις αλλά και με catwalk outfits που λατρεύεις. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να αποκτήσεις ακριβώς αυτά τα ρούχα, θα έχεις μια καλή εικόνα του τι τελικά σου αρέσει σαν στυλ και σε τι κομμάτια αξίζει να επενδύσεις.

5. Βρες τα χρώματα που σε κολακεύουν. Παρομοίως με το σωματότυπο, τα χρώματά σου καθορίζουν μία παλέτα που σε κολακεύει και μία ακόμα που καλύτερα να αποφύγεις. Και για να μην αναρωτιέσαι, θα αναλύσω περαιτέρω το θέμα, πολύ σύντομα, σε ένα περιεκτικό άρθρο. Μέχρι τότε, μπορείς απλά να δοκιμάσεις χρώματα από τη ντουλάπα σου και να δεις ποια σε φωτίζουν και ποια σε ‘θαμπώνουν’. Δοκίμασε να φορέσεις κάποιο λιγότερο κολακευτικό χρώμα που ήδη έχεις στην ντουλάπα σου μαζί με ένα κραγιόν σε έντονη απόχρωση.

6. Βρες τα δικά σου style icons. Μπορεί να είναι το αφεντικό σου, μια φίλη σου ή ακόμα και η… μαμά σου! Οι άνθρωποι που εμπνέεουν το στυλ μας δεν είναι μονάχα celebrities: μπορεί να είναι χαρακτήρες από τον κινηματογράφο ή την λογοτεχνία ή ακόμα και γνωστοί μας!

7. Οργάνωσε την ντουλάπα σου! Και κάνε ένα αυστηρό ξεκαθάρισμα με βάσει όλα τα παραπάνω: τον σωματότυπο, τα χρώματά σου, τα style icons σου, τα ρούχα που εν τέλει σε εξυπηρετούν.

8. Καθόρισε μία «στολή». Αυτό θα είναι το καθημερινό σου look, αυτό που θα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση να συνθέσεις ένα τέλειο outfit πριν καν πιεις τον πρωινό σου καφέ. Για την Anna Wintour αυτό είναι τα ταγιέρ, για την Phoebe Philo ένα μάλλινο ζιβάγκο, cropped παντελόνι και λευκά sneakers! Δεν είναι ανάγκη να είναι εξεζητημένο, είναι όμως απαραίτητο να είναι άνετο, ευκολοφόρετο και κομψό.