Τι χρειάζεστε για μία οξυγονοθεραπεία στο σπίτι – Ποιοι ασθενείς κάνουν

οξυγονοθεραπεία στο σπίτι

Η οξυγονοθεραπεία πραγματοποιείται όταν υπάρχει αναπνευστική ανεπάρκεια και έχει μειωθεί η οξυγόνωση του αίματος και κατ’ επέκταση των ιστών. Συνακόλουθο είναι οι σοβαρές επιπτώσεις στον μεταβολισμό των οργάνων.

Η διάγνωση για το αν ένας ασθενής χρειάζεται να ξεκινήσει κατ’ οίκον οξυγονοθεραπεία έρχεται από ειδικό γιατρό με μετρήσεις και έλεγχο των αερίων αίματος. Όταν τα παραπάνω είναι θετικά, συνήθως η πρώτη κίνηση είναι η μάσκα cpap, η οποία αντιμετωπίζει καθολικά το πρόβλημα της υπνικής άπνοιας.

Η συνήθης συμπτωματολογία που εκδηλώνεται σε ασθενείς με υποξυγοναιμία είναι η δύσπνοια, η ταχυκαρδία, τα μελανά χείλη, η μεγάλη σύγχυση, η υπνηλία κ.α.

Τα νοσήματα που συνήθως χρειάζονται κάποια στιγμή οξυγονοθεραπεία είναι το εμφύσημα, η πνευμονική εμβολή, ο καρκίνος του πνεύμονα, καρδιολογικά νοσήματα αλλά και νευρολογικές παθήσεις.

Μάσκες cpap

Ένας από τους πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους χορήγησης οξυγόνου είναι οι μάσκες cpap. Πρόκειται για μάσκες που αποτελούνται από μαλακά συνθετικά υλικά που εφαρμόζουν τέλεια στο πρόσωπο και προσφέρουν κατά περίπτωση τη σωστή ποσότητα οξυγόνου στον ασθενή, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Νεφελοποίηση

Πολλοί από τους ασθενείς που βρίσκονται σε παρόξυνση χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, άσθματος ή λοίμωξης του αναπνευστικού παρουσιάζουν διαταραχή στον αερισμό, επομένως είναι πρακτικά αδύνατη η εναπόθεση βρογχοδιασταλτικού φαρμάκου. Για το λόγο αυτό οι νεφελοποιητές αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο μετατρέποντας το φάρμακο σε αέρια μορφή, χωρίς να απαιτείται προσπάθεια από τον ίδιο τον ασθενή.

Από την εταιρεία ANG Medicals μπορείτε να βρείτε προς αγορά ή προς ενοικίαση όλες τις συσκευές που παίζουν σημαντικό ρόλο στην οξυγονοθεραπεία. Η εταιρεία αναλαμβάνει να στείλει και ειδικό προσωπικό που πρόκειται να αναλάβει να σας δείξει τόσο τη χρήση των μηχανημάτων όσο και να σας εξηγήσει τυχόν απορίες για την λειτουργικότητά τους. Για τις περισσότερες αγορές τα ασφαλιστικά ταμεία προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις. Επικοινωνήστε με το ειδικό προσωπικό για να ανακαλύψετε τις προσφορές και να κλείσετε ραντεβού σε όποια περιοχή και να βρίσκεστε.