Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Πιθανότατα να έχεις παρατηρήσει και να έχεις ζηλέψει, γυναίκες στον δρόμο, στο γυμναστήριο και στο γραφείο με φυσικές, γεμάτες και μακριές βλεφαρίδες. Όντως οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων, μία διαδικασία όπου ψεύτικες βλεφαρίδες “δένονται” απευθείας στις φυσικές και διαρκεί μόλις μερικές εβδομάδες, δεν είναι πλέον προνόμιο μόνο των διάσημων.

Μπορείς κι εσύ να ξυπνάς με φουντωτές βλεφαρίδες καθημερινά. Σύμφωνα με ειδικούς είναι εθιστικό και αν αποκτήσεις αυτές τις βλεφαρίδες μία φορά θα τις θέλεις για πάντα. Πρέπει όμως να προσέξεις πολλά πράγματα πριν πάρεις την απόφαση.

Έλεγξε το κέντρο ή τον ειδικό που θα επιλέξεις

ginaikeies texnites vlefarides

Με την αυξημένη ζήτηση για πλούσιες βλεφαρίδες έχουν εμφανιστεί πολλοί μη ειδικευμένοι αισθητικοί. Αυτοί μπορεί να βλάψουν τις βλεφαρίδες σου, κάτι που είναι η νούμερο ένα ανησυχία των πελατών. Πρέπει λοιπόν να κάνεις μία έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο και να βρεις κάποιο πιστοποιημένο κέντρο.

Επειδή είναι αρκετά σημαντικό να μην καταστρέψεις τις βλεφαρίδες σου δεν πειράζει εάν ψάξεις λίγο παραπάνω μέχρι να βρεις το κατάλληλο κέντρο. Στην συνέχεια οι ειδικοί τεχνικοί πρέπει να μιλάνε για τα προϊόντα τους.

Ψάξε για κάποιον που χρησιμοποιεί καθαρά, ποιοτικά προϊόντα, ελεύθερα από κόλλα μεθανάλης. Αν ένα μέρος φαίνεται ύποπτο και οι τιμές του είναι αρκετά φθηνότερες από τα άλλα κέντρα, τότε συνέχισε να ψάχνεις.

Είναι χρονοβόρα και ακριβή συνήθεια

ginaika me texnites vlefarides

Το πιο ζόρικο μέρος της εφαρμογής της βλεφαρίδας είναι η τεχνική της απομόνωσης: να δένεις κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά σε κάθε φυσική και να είσαι σίγουρος πως καμία μικρή, κανένα χνούδι δεν θα μπερδευτεί στο δέσιμο αυτό. Γι’αυτό άλλωστε και πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

Σε αντίθεση με την ξεχωριστή εφαρμογή, πολλά κέντρα προσφέρουν και όγκο στις βλεφαρίδες. Μ’ αυτόν τον τρόπο 3 ψεύτικες βλεφαρίδες προστίθενται σε μία φυσική. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες φτιάχνονται στο χέρι. Είναι πιο μικρές, φουντωτές και φαίνονται πιο πυκνές. Ο περισσότερος όγκος δεν προσθέτει έξτρα βάρος σε κάθε φυσική βλεφαρίδα επειδή το μήκος κάθε βλεφαρίδας είναι μικρότερο.

Ανεξάρτητα από την τεχνική του ειδικού, πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα στα μάτια σου. Το ιδανικό είναι κάθε 6 με 8 μήνες για να καθαρίσουν οι βλεφαρίδες σου και να διατηρήσουν τις φυσικές τους καμπύλες από το βάρος των ψεύτικων. Επίσης μην ξεχνάς πως πρόκειται για τα μάτια σου, οπότε είναι απαραίτητη κάθε φροντίδα.

Πέφτουν οι βλεφαρίδες;

kopela me pseftikes vlefarides

Όλοι χάνουμε περίπου 3-5 βλεφαρίδες την μέρα. Το παρατηρείς όμως περισσότερο στο μαξιλάρι σου το πρωί όταν έχεις ψεύτικες. Υπάρχουν 3 φάσεις στον κύκλο της βλεφαρίδας: ανάπτυξη, αποβολή και αδράνεια. Δεν μπορείς να ξέρεις σε ποια φάση βρίσκεται κάθε βλεφαρίδα. Έτσι αν χάνεις βλεφαρίδες είναι φυσιολογικό. Θα τις έχανες έτσι κι αλλιώς.

Όταν όμως έχεις ψεύτικες βλεφαρίδες πρέπει να προγραμματίσεις να επισκέπτεσαι το κέντρο κάθε 2-3 βδομάδες. Τότε θα έχει μείνει περίπου το 40% των ψεύτικων βλεφαρίδων, πρέπει να επιστρέψεις στο κέντρο για να στις γεμίσουν ξανά, αν φυσικά  θες να κρατήσεις το λουκ.

Αν περιμένεις περισσότερο θα χρειαστεί να επαναλάβεις ολόκληρη την διαδικασία. Απ’την άλλη, αν δεν σου άρεσαν τελικά οι ψεύτικες, θα εξαφανιστούν σε 4 με 5 βδομάδες. Παρόλ’ αυτά, μη δοκιμάσεις να τις βγάλεις μόνη σου σε καμία περίπτωση.

Προϊόντα μακιγιάζ και ψεύτικες βλεφαρίδες

texnites vlefarides

Κυρίως αναφέρομαι στην μάσκαρα και το eyeliner. Η μάσκαρα είναι βαριά και βαραίνει τις φυσικές βλεφαρίδες 100 φορές περισσότερο απ’όσο ζυγίζουν. Φαντάσου λοιπόν πόσο βαραίνει το μάτι εάν έχεις και ψεύτικες. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να τις κάνει μουντές και θα τις μαζέψει όλες σαν μία μπάλα.

Οι ειδικοί προτείνουν να βάλεις κάποιο eyeliner χωρίς υπερβολές πάντα. Δεν θέλει να τρίβεις υπερβολικά την γραμμή του eyeliner και πρέπει να διατηρείς την περιοχή πολύ καθαρή. Κι αυτό βέβαια θα ήταν καλύτερο να το αποφεύγεις εάν μόλις έβαλες τις βλεφαρίδες.

Η καθαριότητα είναι το κλειδί

epektasi vlefaridon se ginaikes

Όχι μόνο πρέπει να πας στην πρώτη συνεδρία χωρίς ίχνος make up αλλά πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις καθαριστικό ειδικό για τις βλεφαρίδες ή σαμπουάν για μωρά κάνοντας απαλό μασάζ δύο φορές την εβδομάδα, απομακρύνοντας κάθε νεκρό δέρμα. Αν δεν το κάνεις υπάρχουν πιθανότητες να εμφανίσεις βλεφαρίτιδα.

Μην αφήσεις τις βλεφαρίδες σου να στεγνώσουν μετά το καθαρισμό ή το ντουζ γιατί θα καταλήξουν ενωμένες. Οι ειδικοί προτείνουν να τις πατάς ελαφριά με μία πετσέτα. Ακόμη, όπως είπαμε και πιο πάνω πρέπει να διατηρείς την περιοχή καθαρή, ειδικά εάν είναι η πρώτη φόρα που βάζεις βλεφαρίδες.

Χρόνος και τιμές για ψεύτικες βλεφαρίδες

pseftikes vlefarides

Ένα ολοκληρωμένο πακέτο μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες και μία αντικατάσταση από 1 ώρα μέχρι και 1 ώρα και 30 λεπτά. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι απλές βλεφαρίδες κοστίζουν από 120 μέχρι 170 ευρώ,ενώ για όγκο οι τιμές κυμαίνονται στα 170 με 250 ευρώ.

Εάν αποφασίσεις να τις αφαιρέσεις η διαδικασία είναι γρήγορη (10 με 20 λεπτά) και φθηνή σχετικά (20 με 25 ευρώ) σε ένα κέντρο.