Πινέλα Μακιγιάζ Καθάρισμα & Προϊόντα Καθαρισμού

Χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά στην πραγματικότητα για να καθαρίσετε τα πινέλα του μακιγιάζ. Παρόλο που αρκετές φορές βαριόμαστε δεν πρέπει να παραμελούμε το συχνό καθαρισμό των πινέλων γιατί τα βακτήρια που αναπτύσσονται μπορεί να γίνουν αιτία σοβαρών μολύνσεων του δέρματος.

Πινέλα μακιγιάζ καθάρισμα, πως;

Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία σε πέντε βήματα:

Ξεπλύνετε τα πινέλα σας με χλιαρό νερό κρατώντας τα προς τα κάτω.
Χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα από αγνό πράσινο σαπούνι ή μασσαλίας, σαμπουάν ή καθαριστικό πινέλων. Στροβιλίστε το πινέλο με κυκλική κίνηση στην παλάμη σας μέχρι να κάνει σαπουνάδα και να εισχωρήσει μέσα στις τρίχες .
Ξεπλύνετε ξανά με χλιαρό νερό μέχρι το νερό να ξεβγάλει καλά το σαπούνι.
Στα πινέλα της πούδρας και του μέικ απ ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κανένα υπόλειμμα μακιγιάζ.

Τοποθετήστε τα πινέλα σε οριζόντια θέση πάνω σε ένα πανί ή μια χαρτοπετσέτα.

Tip: Η διαδικασία καθαρισμού είναι ουσιαστικά η ίδια για συνθετικέςκκές βούρτσες.

Ποια προϊόντα καθαρισμού πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαπούνι(πράσινο, μασσαλίας) ή ένα σαμπουάν για μωρά ή μπορείτε να τα καθαρίσετε επίσης και με το κλασικό σαμπουάν καθαρισμού μακιγιάζ των ματιών. Επίσης υπάρχουν ειδικές λοσιόν για τον καθαρισμό των πινέλων με αντιμικροβιακή δράση.

Μην χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας σαμπουάν ή σαπούνι. Ένα κοινό σαμπουάν θα είναι πολύ σκληρό για τις λεπτές τρίχες του πινέλου σας.

Μην βασίζεστε μόνο στα καθαριστικά σπρέι. Οι ψεκασμοί είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια γρήγορη καθημερινή χρήση, αλλά δεν θα απομακρύνουν όλα αυτά που ένας τακτικός καθαρισμός θα έκανε.

Μην χρησιμοποιείτε κανένα προϊόν καθαρισμού με άρωμα, καθώς οποιαδήποτε υπολείμματα μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζετε τις βούρτσες μακιγιάζ σας;

Καθαρίστε τα πινέλα σας κάθε μία έως τρεις εβδομάδες. Ανάλογα με το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε και πόσο προϊόν χρησιμοποιείτε.

Μερικές συμβουλές και tricks για τον καθαρισμό των πινέλων

Χρησιμοποιείτε πάντοτε χλιαρό νερό.

Αποφύγετε μπει νερό στο μέρος μεταξύ λαβής και τριχών στην ένωση δηλαδή, γιατί θα χαλαρώσει τη κόλλα.

Μην βυθίζετε πλήρως τα πινέλα σας στο νερό, επειδή μπορεί να φουσκώσει ή να σκάσει η λαβή ξύλου. Επίσης, μην στεγνώνετε τις βούρτσες σε όρθια θέση, επειδή αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει στο να διεισδύσει ποσότητα νερού.