Πυκνά φρύδια με 10 φυσικούς τρόπους

Τα τελευταία χρόνια τα φυσικά και πυκνά φρύδια αποτελούν κορυφαία τάση στην μόδα. Η μετάβαση όμως από ένα πιο λεπτό σχήμα σε ένα πιο πυκνό δεν είναι πάντα εύκολη. Θέλει μεγάλη υπομονή και ίσως κάποια μικρή βοήθεια από την φύση.

Χρησιμοποιήστε καθημερινά υλικά που υπάρχουν σε όλα τα σπίτια και εφαρμόστε κάποιες απλές φυσικές μάσκες για να πυκνώσετε τα φρύδια σας πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Δείτε 10 απλούς, γρήγορους και εύκολους φυσικούς τρόπους για να πυκνώσετε τα φρύδια σας. Επιλέξτε όποια από αυτές τις θεραπείες προτιμάτε και εφαρμόστε την καθημερινά ή έστω αρκετές φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην όψη των φρυδιών σας.

Μάσκα προσώπου με γάλα

Κάντε μια απλή, αλλά πολύ ευεργετική μάσκα με γάλα για να πυκνώσετε τα φρύδια σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα βαμβάκι και λίγο γάλα. Βουτήξτε το βαμβάκι στο γάλα και περάστε με αυτό τα φρύδια σας. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλυθείτε με το κλασσικό καθαριστικό προσώπου σας. Η συγκεκριμένη μάσκα αποκαθιστά και προστατεύει τις τρίχες, ενώ παράλληλα τονώνει την παραγωγή κολλαγόνου. Εξάλλου το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνη Β, γαλακτικό οξύ και ασβέστιο.

Χυμός κρεμμυδιού

Ο χυμός του κρεμμυδιού έχει την ικανότητα να θρέφει και να δυναμώνει τους θύλακες της τρίχας, να επιταχύνει την ανάπτυξη της τρίχας και να την κάνει λαμπερή. Επομένως, πάρτε ένα μικρό κρεμμύδι, ψιλοκόψτε το και πάρτε τον χυμό του. Εφαρμόστε τον στα φρύδια σας και κάντε μασάζ για 5 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με το καθαριστικό προσώπου σας και κρύο νερό.

Χυμός λεμονιού

10 γρήγοροι φυσικοί τρόποι για να πυκνώσετε τα φρύδια σας (2)

Ο χυμός λεμονιού είναι πολύ ευεργετικός και χρησιμοποιείται κατά κόρον στον τομέα της ομορφιάς. Οι χρήσεις του είναι πολλές κι αυτό διότι είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την τρίχα και να την βοηθούν να αναπτυχθεί. Γι’ αυτό το λόγο μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ καλό σύμμαχο για να πυκνώσετε τα φρύδια σας. Αυτό βέβαια που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξάνοιγμα του χρώματος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που χρησιμοποιείται ως φυσικό προϊόν για να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας.

Όσον αφορά τώρα την εφαρμογή στα φρύδια σας, θα χρειαστεί να πάρετε μια φέτα λεμονιού και να την περάσετε πάνω από το φρύδι σας. Αφήστε τον χυμό να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύντε το πολύ καλά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκχύλισμα από φέτες λεμονιού και 1/4 του φλιτζανιού έλαιο καρύδας. Αναμείξτε τα δυο υλικά σε ένα δοχείο και αφήστε τα να σταθούν για 15 μέρες σε δροσερό μέρος. Μετά το πέρας των 15 ημερών το μείγμα είναι έτοιμο για χρήση. Απλά εφαρμόστε το κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε στα φρύδια σας και το πρωί ξεπλύντε το.

Κρόκος αβγού

Για να ενισχύσετε και να πυκνώσετε τα φρύδια σας με φυσικό τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κρόκο αβγού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε τον κρόκο σε όλο το μήκος των φρυδιών σας, να τον αφήσετε να δράσει για 15-20 λεπτά και να τον ξεπλύνετε.

Απαλό ζελέ με βιταμίνες

Κάντε τις τρίχες των φρυδιών σας απαλές και λαμπερές, δυναμώνοντας τις παράλληλα και πυκνώνοντας τις με ένα απαλό ζελέ πλούσιο σε βιταμίνες. Απλά αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού gel αλόης, 2 κουταλάκια του γλυκού καστορέλαιο και 2 κάψουλες βιταμίνης Ε. Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο εφαρμόστε αυτό το μείγμα στα φρύδια σας και το πρωί ξεπλυθείτε πολύ καλά.

Βαζελίνη

Η βαζελίνη ίναι ένα πολύ ευεργετικό καλλυντικό. Όχι μόνο σας βοηθάει να ενυδατώσετε και να μαλακώσετε, αλλά και να πυκνώσετε τα φρύδια σας, δίνοντας τους παράλληλα υπέροχο σχήμα. Εφαρμόστε την λοιπόν σκέτη ή σε συνδυασμό με καστορέλαιο, ελαιόλαδο, αλόη, αιθέρια έλαια ή γάλα πάνω στα φρύδια σας.

Μείγμα εξωτικών ελαίων

Το μείγμα αυτό των εξωτικών ελαίων όχι μόνο θα σας βοηθήσει να πυκνώσετε τα φρύδια σας, να τα δυναμώσετε και να τα μακρύνετε, αλλά θα βοηθήσει και τις βλεφαρίδες σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε ίσες ποσότητες ελαίου καρύδας και καστορέλαιου, μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο αβοκάντο. Μόλις ανακατέψετε καλά τα τρία υλικά και πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα, εφαρμόστε το στα φρύδια σας με ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας ή με τα δάχτυλά σας.

Αιθέρια έλαια

10 γρήγοροι φυσικοί τρόποι για να πυκνώσετε τα φρύδια σας (3)

Τα αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε όμορφα και πυκνά φρύδια. Τα πιο αποτελεσματικά είναι το έλαιο τεϊόδενδρου ή αυτό της λεβάντας, τα οποία είναι γνωστά για τις ικανότητες τους στην ενδυνάμωση, ενυδάτωση και χαλάρωση. Βέβαια αν τα συνδυάσετε με ένα έλαιο βάσης όπως έλαιο καρύδας, ελαιόλαδο ή καστορέλαιο, θα έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Προσοχή όμως, πριν την χρήση του μείγματος αυτού, καλό θα είναι να το δοκιμάσετε στο εσωτερικό του αγκώνα σας για να δείτε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις. Αν σας προκαλέσει οποιαδήποτε ασυνήθιστη αντίδραση, όπως φαγούρα, κοκκινίλα ή ερεθισμό, ξεπλύντε το αμέσως και μην το δοκιμάσετε στα φρύδια σας. Αν όχι τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην εφαρμογή τους. Απλώστε το μείγμα σε καθημερινή βάση στα φρύδια σας και κάντε απαλό μασάζ.

Μασάζ

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει τα φρύδια σας να πυκνώσουν πιο γρήγορα. Ο λόγος είναι πως αυτές οι κινήσεις μπορούν να ενεργοποιήσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή κι έτσι να αυξηθεί η ανάπτυξη τους, απορροφώντας παράλληλα καλύτερα τις θρεπτικές ουσίες. Πέρα όμως από την βοήθεια που προσφέρει στα φρύδια σας, αυτό το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τους πονοκεφάλους και να ξεκουράσει τα μάτια σας.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρας χτενίστε σχολαστικά τα φρύδια σας κάνοντας ανοδικές και καθοδικές κινήσεις, ξεκινώντας από την γέφυρα της μύτης και φτάνοντας ως τους κροτάφους και πάλι πίσω.

Στη συνέχεια, κάντε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας και έπειτα πιέζοντας και τσιμπώντας το δέρμα. Μετά πιέστε με το ένα δάχτυλο του χεριού σας στη μέση του ενός φρυδιού και με το άλλο σας χέρι, χωρίς να αφήσετε το δάχτυλό σας, αρχίστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις, διευρύνοντας σταδιακά την ακτίνα.

Κάντε το ίδιο και στο άλλο σας φρύδι.

Κατάλληλη διατροφή

Πέρα όμως από τις μάσκες ομορφιάς και το μασάζ, σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της τρίχας παίζει και η διατροφή μας. Καταναλώνοντας φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα θα δείτε μεγάλη διαφορά. Επιλέξτε λοιπόν να εισάγετε στο διατροφικό σας πλάνο τους ξηρούς καρπούς, το κρέας, τα πουλερικά, τον σολομό, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αβγά, τα πράσινα λαχανικά και τα κρεμμύδια.