Μ’ αυτό το κολπάκι θα φαίνεσαι ακόμα πιο στυλάτη!

Υπάρχουν άπειρα styling tips και μικρά, ενδυματολογικά «κόλπα» που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις όλα τα σύνολά σου να δείχνουν ξεχωριστά και κομψά. Αλλά η ευκολότερη, η πιο απλή και η πιο ανέξοδη κίνηση που μπορείς να κάνεις για να δώσεις αυτό το κάτι διαφορετικό στο look σου, είναι μία. Και στην λέμε ευθύς αμέσως. Ελληνική ορολογία δεν υπάρχει, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε την αγγλική και θα στην εξηγήσουμε!

Το αγαπημένο μας styling trick ονομάζεται «half tuck» και πρόκειται ουσιαστικά για την κίνηση που κάνουμε να βάλουμε ένα μέρος της μπλούζας ή του πουκαμίσου μας μέσα από το κάτω μέρος του συνόλου μας, αφήνοντας όλο το υπόλοιπο απ’ έξω.

Αναδιπλώνεις το ένα σημείο την μπλούζα μέσα από το jean σου, την παντελόνα ή την φούστα σου και όλο το άλλο μέρος της «κρέμεται» απ’ έξω. Αν κοιτάξεις προσεχτικά και όλες τις street style φωτογραφίες των fashion bloggers τα τελευταία χρόνια, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτή είναι η κίνηση που λατρεύουν όσες ξέρουν από μόδα. Το «half tuck» είναι ένας εύκολος τρόπος να δώσεις στο ντύσιμό σου μία πιο δυναμική αίσθηση. Επιπλέον, μπορείς να το κάνεις με σχεδόν οποιοδήποτε είδος πουκάμισου ή top. To εφαρμόζεις με όσα κομμάτια έχεις ήδη στην γκαρνταρόμπα σου και δίνεις ένα rebel twist ακόμα και στα πιο αυστηρά σύνολά σου. Επίσης αποκτάς κάτι από την αύρα των fashion connoisseurs που τρελαίνονται για τέτοια ανατρεπτικά «τεχνάσματα» στα ρούχα και στην εικόνα τους. Δες στην παρακάτω gallery, 8 χαρακτηριστικά street style looks που έχουν υιοθετήσει το «half tuck» και δες το γιατί!

Sydne Style shows how to half tuck a button down shirt with jeans

Όσο χοντρό και να είναι το πουλόβερ σου, μπορείς πάντα να βάλεις τη μία άκρη του μέσα από τη φούστα σου.

Αν θες να βάλεις skinny jean αλλά και να εφαρμόσεις το trick του «half tuck» τότε φρόντισε η μπλούζα σου να είναι πραγματικά λεπτή για να μην δείχνουν παράταιροι οι όγκοι στο look σου.

Με μία φούστα που έχει κίνηση αυτό το «στυλιστικό τέχνασμα» αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Με το πουκάμισο τα πράγματα είναι πιο απλά: το μισό μέσα και το μισό έξω και τελείωσες.

Ένα total look θα δείχνει λιγότερο αυστηρό και επίσημο αν φορέσεις από μέσα το πουκάμισο ή την μπλούζα σου με αυτόν τον τρόπο.

Δεν σημαίνει πως αν χρησιμοποιήσεις το trick του «half tuck» δεν μπορείς να φορέσεις και ζώνη στο παντελόνι σου, φυσικά και μπορείς και ιδού η απόδειξη.

Μπορείς να φορέσεις τη μπλούζα σου κανονικά και από μέσα να βάλεις ένα πουκάμισο που να κρέμεται μισό μέσα-μισό έξω.

Όσο πιο μακρύ και φαρδύ είναι το πουκάμισο σου τόσο πιο απαραίτητο είναι να εφαρμόσεις αυτό το μικρό «styling trick» για να διαγράφεται η σιλουέτα σου και να είναι πιο κολακευτικό το τελικό αποτέλεσμα.