Πώς θα φορέσεις σωστά το σακάκι για να κλέψεις την παράσταση

Τα γυναικεία σακάκια αποτελούν ένα από τα πιο κομψά και όμορφα πανωφόρια που φοριούνται όλες τις εποχές του χρόνου. Ανεξάρτητα από τον σωματότυπο ή το βάρος σας, οι συνδυασμοί με σακάκι θα σας κάνουν να δείχνετε υπέροχη.

Πέραν της ζεστασιάς και προστασίας από το κρύο, το γυναικείο σακάκι σε όλες του τις μορφές προσφέρει μια όμορφη νότα σε ένα σύνολο. Υπάρχουν ανοιξιάτικα, καλοκαιρινά, φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα γυναικεία σακάκια, έτσι ώστε να μπορέσετε να βρείτε το κατάλληλο για την κάθε εποχή και να το προσαρμόσετε στην εμφάνιση σας.

Κάθε blazer, όπως λέγονται επίσης τα σακάκια, μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα. Από κολάν και παντελόνι μέχρι φούστα, φόρεμα και σορτς. Επομένως, έχοντας ένα κλασσικό μαύρο ή λευκό γυναικείο σακάκι στην γκαρνταρόμπα σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ανά πάσα στιγμή ένα εκπληκτικό κομψό σύνολο για κάθε περίσταση.

Το ντύσιμο με σακάκι μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη ιδέα για επαγγελματικό look, κομψό βραδινό στυλ, αλλά και για street style ντύσιμο, ιδανικό για βόλτα στα μαγαζιά ή καφέ με την παρέα.

Προτάσεις χρωμάτων για σακάκι ανάλογα με την εποχή:

Συνήθως την περίοδο του Φθινοπώρου / Χειμώνα τα χρώματα στα γυναικεία σακάκια είναι πιο σκούρα, με το μαύρο, το καφέ και το μπλε να βρίσκονται στις κορυφαίες επιλογές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως το γκρι, το ανθρακί και το πράσινο δεν είναι εξίσου εντυπωσιακά. Επίσης πολύ όμορφα είναι τα παστέλ και nude σακάκια, όπως ροζ, μπεζ, γαλάζιο κλπ.

Από την άλλη μεριά, την Άνοιξη / Καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους πιο έντονα χρώματα. Πάρτε για παράδειγμα, το φούξια, το κίτρινο και το κοραλί γυναικείο σακάκι σε συνδυασμό με άλλες απαλές ή έντονες και αντίθετες αποχρώσεις. Κορυφαίο και βασικό χρώμα για την εποχή αποτελεί το άσπρο σακάκι που ταιριάζει με όλα και δείχνει υπέροχο κάθε ώρα και στιγμή.

Γενικές συμβουλές για να φορέσετε σακάκι:

1. Επιλέξτε το σωστό μέγεθος στο σακάκι. Αν είναι πολύ μεγάλο, θα προσθέτει πόντους, ενώ αν είναι πολύ μικρό, πέρα από την δυσκολία στις κινήσεις, δεν θα δείχνει κολακευτικό. Τα κουμπιά, εφόσον υπάρχουν, θα πρέπει να κουμπώνουν άνετα και τα μανίκια να μην είναι ούτε κοντά ούτε μακριά.

2. Επειδή το σακάκι έχει όγκο, φροντίστε να το συνδυάσετε με κάτι εφαρμοστό από κάτω για να διατηρήσετε την απαραίτητη ισορροπία στο σύνολο. Επιλέξτε λοιπόν να φορέσετε στενό – εφαρμοστό παντελόνι, κολάν, skinny jean ή pencil φούστα. Αν όμως θέλετε να φορέσετε ένα φόρεμα ή φούστα σε Α γραμμή που ανοίγει στο κάτω μέρος, φροντίστε να το συνδυάσετε με ένα στενό μεσάτο σακάκι, κατά προτίμηση κοντό. Το μακρύ σακάκι σε αυτή την περίπτωση θα δείχνει πολύ άχαρο.

3. Ο ιδανικός συνδυασμός με σακάκι είναι μια εφαρμοστή μπλούζα ή ένα θηλυκό τοπ. Έτσι θα εξισορροπήσετε την εικόνα σας και θα δημιουργήσετε ένα κομψό και στυλάτο σύνολο με blazer. Αν βέβαια επιθυμείτε ένα επαγγελματικό look, μπορείτε να φορέσετε λευκό πουκάμισο ή οποιοδήποτε χρώμα θέλετε από μέσα. Ο γιακάς και τα κουμπιά του πουκαμίσου θα κάνουν το σύνολο πολύ chic και business style.

4. Η σωστή επιλογή χρωμάτων μπορεί να κρύψει ατέλειες ή να τονίσει τα δυνατά σημεία του σώματος. Αν θέλετε να δείχνετε λεπτότερη στο πάνω μέρος, θα πρέπει να φορέσετε ένα σκούρο blazer με ένα ανοιχτόχρωμο ή έντονο παντελόνι. Αν όμως θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν πιο αδύνατα, επιλέξτε σκούρο παντελόνι και σακάκι σε έντονο χρώμα. Τέλος, αν θέλετε γενικότερα να κρύψετε πόντους από το σώμα σας, τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος, δημιουργήστε έναν σκούρο μονόχρωμο συνδυασμό με μαύρο ή μπλε blazer και παντελόνι ή φούστα.

5. Ένα τρικ για εκθαμβωτική εμφάνιση αποτελούν οι ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στα μανίκια. Βρείτε το κατάλληλο σχέδιο που αν σηκώσετε τα μανίκια, θα αποκαλυφθεί μια επένδυση από μετάξι σε διαφορετικό χρώμα. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα προσθέσει άλλο στιλ στο σύνολο σας.

Πως να φορέσεις ένα σακάκι ανάλογα με την περίσταση:

Το blazer μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και να δημιουργήσει εκπληκτικά θηλυκά και κομψά σύνολα. Φορέστε το τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα ή βράδυ και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Casual σύνολα με σακάκι:

Σακάκι (2)

Ένα σακάκι μπορεί να αποτελέσει υπέροχη επιλογή για το casual ντύσιμο σας. Επιλέξτε ανάμεσα στα μεσάτα, φαρδιά, κοντά ή μακριά γυναικεία σακάκια αυτό που ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο σας και κολακεύει τη σιλουέτα σας για να κάνετε ένα εκθαμβωτικό σύνολο. Φορέστε το με jean ή κολάν και ένα μπλουζάκι ή T-shirt από μέσα και είστε έτοιμη. Τα μποτάκια, τα sneakers και οι μπαλαρίνες θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο το σύνολο σας. Βέβαια αν θέλετε ένα πιο chic και άκρως θηλυκό ντύσιμο με αυτό το πανωφόρι, μπορείτε να φορέσετε γόβες ή ankle boots.

Σύνολα με σακάκι για το γραφείο – δουλειά:

Σακάκι (3)

Υπέροχα σύνολα με σακάκι για το γραφείο ή τη δουλειά αποτελούν τα κουστούμια με παντελόνι ή φούστα. Συνδυασμένα με ένα πουκάμισο ή ένα αέρινο μπλουζάκι, τα κουστούμια δημιουργούν ένα business look για κάθε εργαζόμενη γυναίκα. Συνήθως τα σακάκια για το γραφείο είναι μεσάτα ή κοντά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείτε να φορέσετε οποιοδήποτε στυλ θέλετε. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να το υποστηρίζετε και να το συνδυάσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αν το εργασιακό σας περιβάλλον είναι πιο χαλαρό και όχι τόσο αυστηρό, μπορείτε να φορέσετε ένα blazer ακόμη και με jean ή δερμάτινο παντελόνι. Ολοκληρώστε το σύνολο σας με ένα υπέροχο ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες ή μπαλαρίνες και είστε έτοιμη.

Βραδινά σύνολα με σακάκι:

Σακάκι (4)

Το γυναικείο σακάκι είναι μια υπέροχη επιλογή για τις βραδινές σας εξόδους. Ταιριάζει με παντελόνι ή φούστα και δημιουργεί υπέροχα θηλυκά σύνολα σε συνδυασμό με ψηλατόκουνες γόβες αλλά και ankle boots. Αν φορέσετε ένα κολλητό παντελόνι ή κολάν μπορείτε να βάλετε και ψηλές μπότες πάνω από το γόνατο, κάνοντας έτσι μια σαγηνευτική εμφάνιση που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Σακάκι σε επίσημες εμφανίσεις:

Σακάκι (5)

Τα σακάκια για τις επίσημες εμφανίσεις είναι συνήθως από πιο πολυτελή υφάσματα και έχουν μεσάτο, στενό ή κοντό κόψιμο. Δοκιμάστε λοιπόν να φορέσετε ένα υπέροχο cocktail dress ή ένα σύνολο με φούστα και ένα κοντό σατέν ή βελούδινο σακάκι. Αν σκέφτεστε να φορέσετε ένα σύνολο με υφασμάτινο ή δερμάτινο παντελόνι προτιμήστε να το συνδυάσετε με κοντό ή μεσάτο blazer.

Τα επίσημα σύνολα ολοκληρώνονται υπέροχα με γόβες ή μπότες – μποτάκια.

Είδη στα σακάκια:

Τα γυναικεία σακάκια έχουν ποικίλα σχέδια και χρώματα. Από τα μεσάτα και κοντά, μέχρι τα φαρδιά και μακριά σακάκια οι επιλογές είναι πολλές και τα σύνολα που μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρα. Παίξτε με τα στυλ, τα χρώματα και τα μοτίβα (φλοράλ, ριγέ, καρό κλπ) και κλέψτε τις εντυπώσεις.

Μεσάτο σακάκι:

Σακάκι (6)

Το μεσάτο κόψιμο είναι αυτό που στενεύει στη μέση και την αγκαλιάζει, αναδεικνύοντας με όμορφο τρόπο τις γυναικείες καμπύλες. Είναι το πιο συνηθισμένο και αγαπημένο σχέδιο που επιλέγουν οι γυναίκες και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Ένα μεσάτο μαύρο γυναικείο σακάκι δεν πρέπει να λείπει από καμία ντουλάπα.

Φαρδύ σακάκι:

Σακάκι (7)

Τα φαρδιά σακάκια είναι πολύ ιδιαίτερα και φοριούνται κυρίως στα casual σύνολα. Πρόκειται για ένα πιο άνετο και χαλαρό boyfriend πανωφόρι που συνδυάζεται υπέροχα με εφαρμοστά παντελόνια και κολάν. Φορέστε τα με sneakers, μπαρέτες και oxford shoes, θα κλέψετε σίγουρα τις εντυπώσεις.

Κοντό σακάκι:

Σακάκι (8)

Ένα κομψό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, ακόμη και στις επίσημες εμφανίσεις σας. Συνδυάζεται υπέροχα με κάθε σύνολο σας, ακόμη και με τα cocktail dresses ή τα σύνολα με φούστες. Πρόκειται για ένα πολύ θηλυκό και όμορφο σακάκι που αποπνέει κομψότητα.

Μακρύ σακάκι:

Σακάκι (9)

Το μακρύ σακάκι, φαρδύ ή μεσάτο είναι πολύ εντυπωσιακό. Μπορεί να κρύψει την γεμάτη περιφέρεια και να κάνει το σώμα σας να δείχνει πιο μακρύ και λεπτό. Φορέστε το με ένα κολάν, δερμάτινο παντελόνι ή γενικότερα εφαρμοστό και δημιουργήστε εντυπωσιακά σύνολα για τις πρωινές, αλλά και τις βραδινές σας εμφανίσεις. Το λευκό μπλουζάκι ή ένα χρωματιστό εφαρμοστό τοπ μέσα από το μακρύ πανωφόρι σας είναι η ιδανική επιλογή.

Βαμβακερό σακάκι:

Σακάκι (10)

Το βαμβακερό είναι το πιο συνηθισμένο ύφασμα στα σακάκια όλων των ειδών. Μπορεί να είναι μονόχρωμο, ριγέ, πουά, καρό ή printed. Ότι κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και πολύ άνετο.

Βελούδινο σακάκι:

Σακάκι (11)

Το βελούδο είναι και φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις της εποχής. Εκτός από τα παλτό θα το δούμε και στα σακάκια, τα οποία μπορείτε να φορέσετε τόσο στις απλές καθημερινές σας εμφανίσεις όσο και στις πιο επίσημες εξόδους.

Jean σακάκι:

Σακάκι (12)

Το αγαπημένο ύφασμα όλων των εποχών είναι το jean. Γιατί λοιπόν να μην έχετε και ένα τζιν σακάκι που ταιριάζει με όλα σας τα casual ρούχα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το αγαπημένο σας jean παντελόνι, αλλά και με οποιοδήποτε άλλο. Ωραίο σύνολο συνθέτει επίσης και ο συνδυασμός του με ένα μακρύ φόρεμα ή ένα outfit με μακριά φούστα. Ιδανικά παπούτσια για το denim πανωφόρι σας είναι τα πιο casual, όπως sneakers, oxfords, μποτάκια και μπαρέτες.

Δερμάτινο σακάκι:

Σακάκι (13)

Δημιουργήστε ένα υπέροχο all leather σύνολο συνδυάζοντας το δερμάτινο παντελόνι σας με ένα δερμάτινο σακάκι. Το ροκ αυτό σύνολο μπορεί να σας κάνει να κλέψετε τις εντυπώσεις τόσο τις πρωινές, όσο και τις βραδινές ώρες. Το όλο δερμάτινο outfit μπορεί να έχει και σαγηνευτικό στυλ, αν φορέσετε ένα εφαρμοστό δερμάτινο παντελόνι με ένα κομψό σακάκι από δέρμα.

Ριγέ σακάκι:

Σακάκι (14)

Το ριγέ print αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα μοτίβα στα ρούχα. Κάθετες ή οριζόντιες, χοντρές ή λεπτές, οι ρίγες μπορούν να δώσουν στο σύνολο σας μια υπέροχη νότα. Επιλέξτε έναν ασπρόμαυρο ή χρωματιστό συνδυασμό και απογειώστε την εμφάνιση σας με τον πιο απλό τρόπο.

Φλοράλ σακάκι:

Σακάκι (15)

Τα λουλούδια, μεγάλα ή μικρά, μπορούν να κάνουν τα σακάκια όλων των ειδών πολύ ιδιαίτερα και εντυπωσιακά. Συνδυάστε τα με κάτι μονόχρωμο από κάτω και είστε έτοιμη.

Μαύρο σακάκι:

Σακάκι (16)

Το all time classic μαύρο σακάκι δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί ένα είδος από μόνο του. Πρόκειται για ένα από τα πιο απαραίτητα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας που θα λατρέψετε και δεν θα σταματήσετε να φοράτε καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Μπορεί να έχει όποιο σχέδιο επιθυμείτε, οπότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε αυτό που κολακεύει περισσότερο την σιλουέτα σας.