Εντυπωσίασε με winged eye makeup – Πώς θα το κάνεις

Το winged eye makeup είναι στην ουσία το μακιγιάζ των ματιών με την γραμμή του eyeliner να προεκτείνεται έξω από το μάτι, δημιουργώντας ένα «φτερό». Το τράβηγμα αυτό μπορεί να κυμαίνεται από πολύ μεγάλο σε πολύ μικρό.

Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί και πολλές ακόμη διαφοροποιημένες μορφές δημιουργίας της γραμμής αυτής. Η διακεκομμένη γραμμή, το κενό «winged», το διπλό και το πολύχρωμο, είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που έχουν δοκιμάσει οι διάσημοι makeup artists.

Μάθετε λοιπόν όλα τα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την δημιουργία, την τεχνική και τα σχέδια της winged γραμμής του eyeliner.

Winged eye makeup ανάλογα με το σχήμα ματιών:

Η δημιουργία αυτής της προέκτασης στη γραμμή του eyeliner είναι η ιδανική λύση για τις γυναίκες με μάτια που έχουν καθοδική πορεία. Το τράβηγμα αυτό μπορεί να ανασηκώσει το μάτι και να μεταμορφώσει πλήρως το βλέμμα.

Επίσης, το winged eyeliner αποτελεί πολύ καλή επιλογή για τις γυναίκες με μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους. Το «φτερό» που δημιουργείται στο τελείωμα του ματιού θα κάνει τα μάτια να δείχνουν πιο μακριά. Επομένως, οι γυναίκες με μάτια που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να το αποφεύγουν και ο λόγος είναι προφανής. Θα κάνει την απόσταση να δείχνει ακόμα μεγαλύτερη.

Τρικ για εύκολη δημιουργία του winged μακιγιάζ ματιών:

Προκειμένου να πετύχετε την τέλεια δημιουργία της εντυπωσιακής winged γραμμής του eyeliner, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη που μπορούν να το καταστρέψουν, αλλά και να δοκιμάσετε μερικά απλά αλλά αποτελεσματικά μυστικά.

Το πιο συνηθισμένο είναι το τρικ με το σελοτέιπ. Για να σχεδιάσετε την τέλεια ανοδική και τραβηγμένη γραμμή eyeliner, μπορείτε να κολλήσετε ένα σελοτέιπ στο τελείωμα του ματιού σας. Το σελοτέιπ θα πρέπει να ξεκινάει κάτω από τις βλεφαρίδες και να φτάνει μέχρι την άκρη του φρυδιού. Αφού το κολλήσετε, χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό για την δημιουργία της γραμμής.

Winged eye makeup (15)

Αντίστοιχα, μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με την βοήθεια μια κάρτας (πιστωτικής ή επαγγελματικής), είτε να δοκιμάσετε τις ειδικές καρτέλες με σχήματα winged eyeliner που υπάρχουν στα καταστήματα καλλυντικών.

Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι της σούπας για να δημιουργήσετε το winged eye makeup.

Winged eye makeup (16)

Βήμα βήμα η δημιουργία διαφορετικών σχεδίων winged eye makeup:

Το εντυπωσιακό αυτό σχήμα της γραμμής του eyeliner που προεκτείνεται στην εξωτερική γωνία των ματιών μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν βήμα βήμα την δημιουργία μερικών εκ των σχεδίων της γραμμής που κάνει την διαφορά.

Προτάσεις για υπέροχες παραλλαγές του winged eye makeup:

Η κλασσική μορφή του winged eye makeup είναι η γραμμή που ακολουθεί τις πάνω βλεφαρίδες του ματιού και κάνει ένα ανοδικό φτερό στο τελείωμα του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες, αλλά και ακραίες παραλλαγές του για την δημιουργία ενός εντυπωσιακού μακιγιάζ ματιών.

Ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί η διπλή γραμμή του winged eye. Δοκιμάστε λοιπόν να συνδυάσετε δυο διαφορετικές αποχρώσεις eyeliner ή μολυβιού ματιών και να το πετύχετε. Η μία γραμμή θα είναι εφαπτόμενη και παράλληλη με την άλλη, κάνοντας το μακιγιάζ των ματιών σας άκρως εντυπωσιακό.

Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε το απλό winged look με το cut crease μακιγιάζ ματιών. Την τεχνική εφαρμογής της σκιάς ματιών στην πτυχή του ματιού.

Αν όμως σας αρέσει να πειραματίζεστε και να δημιουργείτε πιο ιδιαίτερα μακιγιάζ ματιών, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια από τις υπόλοιπες παραλλαγές του winged eye. Δοκιμάστε το negative space eyeliner, το αραβικό ή το αιγυπτιακό σχέδιο, είτε οποιοδήποτε άλλο σας φαίνεται ενδιαφέρον.