Φανταστικά μάτια με χρωματιστή μάσκαρα

Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να δημιουργήσετε εντυπωσιακά μακιγιάζ με μια κίνηση, η χρωματιστή μάσκαρα μπορεί να σας δώσει την λύση. Το χρώμα στις βλεφαρίδες δεν αποτελεί ένα trend που φοριέται μόνο το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να υιοθετηθεί καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, κάνοντας το μακιγιάζ σας εκθαμβωτικό.

Προσθέστε λοιπόν χρώμα στις βλεφαρίδες σας, πάνω κάτω ή και σε μία από τις δυο πλευρές και δημιουργήστε υπέροχα καθημερινά, αλλά και βραδινά μακιγιάζ.

Η συγκεκριμένη τάση που άνθισε τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 κάνει δυναμικό come back και παίρνει μια θέση στις κορυφαίες τάσεις του μακιγιάζ για την εποχή.

Ξεχάστε λοιπόν την συνηθισμένη μαύρη μάσκαρα και δοκιμάστε μια μπλε, μωβ, ροζ, κίτρινη ή πράσινη. Δείτε ποια απόχρωση θα τονίσει τα μάτια σας και ανακαλύψτε μερικές συμβουλές για να πετύχετε υπέροχα και παιχνιδιάρικα μακιγιάζ.

Ποια χρωματιστή μάσκαρα να φορέσετε ανάλογα με το χρώμα ματιών σας:

Αν θέλετε να απογειώσετε το βλέμμα σας, δίνοντας υπέροχο χρώμα, η χρωματιστή μάσκαρα αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα ανανέωσης. Ποιο είναι όμως το ιδανικό χρώμα για κάθε απόχρωση ματιών;

Καστανά μάτια: Η ιδανική χρωματιστή μάσκαρα για να τονίσετε τα καστανά μάτια είναι η μωβ. Δίνει έμφαση στην ζεστασιά του καφέ των ματιών και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχετε μεγαλύτερη και φωτεινότερη ίριδα. Επίσης, η πράσινη μάσκαρα μπορεί να αναδείξει την φυσική γήινη απόχρωση του πράσινου που διαθέτει ένα καστανό μάτι, ενώ η κίτρινη μάσκαρα θα κάνει τα καφέ μάτια εντυπωσιακά.

Πράσινα μάτια: Αν θέλετε να τονίσετε τα πράσινα μάτια, επιλέξτε μια μωβ μάσκαρα, διότι το μωβ χρώμα είναι το αντίθετο στην χρωματική παλέτα. Βάφοντας λοιπόν μωβ τις βλεφαρίδες θα κάνετε τα μάτια σας να λάμψουν.

Μπλε μάτια: Μπορεί το τιρκουάζ να πλησιάζει πολύ το μπλε χρώμα των ματιών, αλλά η τόσο έντονη απόχρωση του μπορεί να τονίσει τα γαλάζια μάτια. Από την άλλη μεριά μια ροζ μάσκαρα θα αναδείξει την ζεστασιά των μπλε ματιών.

Γκρι μάτια: Η ιδανική απόχρωση χρωματιστής μάσκαρα για τα γκρι μάτια είναι το σκούρο μπλε – navy, το οποίο θα τονίσει τους μπλε τόνους τις γκρίζας ίριδας.

Συμβουλές για εντυπωσιακό μακιγιάζ με χρωματιστή μάσκαρα:
1. Ο πιο απλός και εντυπωσιακός τρόπος για να εφαρμόσετε μια μάσκαρα με χρώμα είναι να την απλώσετε τόσο στις πάνω, όσο και στις κάτω βλεφαρίδες.

2. Αν το χρώμα σε όλες τις βλεφαρίδες σας φαίνεται υπερβολικό, περιορίστε το μόνο στις πάνω ή μόνο στις κάτω και βάψτε τις άλλες με την κλασσική μαύρη μάσκαρα.

3. Εναλλακτικά, βάψτε μαύρες τις βλεφαρίδες και προσθέστε το χρώμα μόνο στο τελείωμα τους.

4. Επειδή το χρώμα στις βλεφαρίδες είναι εντυπωσιακό από μόνο του, προτιμήστε να κρατήσετε το υπόλοιπο μακιγιάζ ματιών απλό ή να τονίσετε με μια λεπτή γραμμή μαύρου eyeliner.

5. Για τις εμφανίσεις στη θάλασσα ή την πισίνα, μια αδιάβροχη χρωματιστή μάσκαρα από μόνο της είναι ιδανική. Θα τονίσει το βλέμμα και θα δημιουργήσει παιχνιδιάρικο και άκρως εντυπωσιακό look.

6. Ενισχύστε το χρώμα της μάσκαρας με μια γραμμή eyeliner λίγο πιο σκούρα.

7. Για τις βραδινές σας εξόδους επιλέξτε μια μάσκαρα με μεταλλική απόχρωση και δώστε στο μακιγιάζ σας μια λαμπερή νότα.

8. Εκπληκτικό και άκρως φανταχτερό είναι και το αποτέλεσμα που δημιουργεί ο συνδυασμός δυο διαφορετικών αποχρώσεων μάσκαρας.

9. Τέλος, προσθέστε ψεύτικες βλεφαρίδες τόσο σε μαύρη απόχρωση, όσο και σε άλλα χρώματα για να κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακό το βάψιμο των ματιών.

Πως να φτιάξετε τη δική σας χρωματιστή μάσκαρα:
Αν απλά θέλετε να δοκιμάσετε να βάψετε τις βλεφαρίδες σας με χρώμα, μπορείτε να φτιάξετε την δική σας χρωματιστή μάσκαρα. Για να το πετύχετε αυτό υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι.

1. Επιλέξτε ένα μολύβι ματιών στο χρώμα που θέλετε να βάψετε τις βλεφαρίδες σας. Με έναν αναπτήρα λιώστε την μύτη του και βάψτε ένα καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το προϊόν στις βλεφαρίδες και χρωματίστε τις.

2. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως βάση μια λευκή ή διάφανη μάσκαρα και να την αναμείξετε με μια σκιά στο χρώμα της αρεσκείας σας. Δεν χρειάζεται να χρωματίσετε όλο το μπουκαλάκι. Πάρτε μια μικρή ποσότητα άσπρης ή άχρωμης μάσκαρας και ανακατέψτε μέσα της λίγο χρώμα.

3. Τέλος, απλώστε στις βλεφαρίδες μια διάφανη ή λευκή μάσκαρα και με ένα πινελάκι, απλώστε μια σκιά στην απόχρωση που επιθυμείτε να τις βάψετε.

Υπέροχες ιδέες μακιγιάζ με χρωματιστή μάσκαρα: