Fashion trends που καθιέρωσε η Coco “before it was cool”

Η Coco Chanel δεν ήταν μόνο μία από τις πιο κομψές γυναίκες του 20ου αιώνα αλλά και ένας από τους βασικούς θεμελιωτές της έννοιας της «Υψηλής Ραπτικής» όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Πράγματα που σχεδίασε και φόρεσε τη δεκαετία του ‘20 του ‘30 αλλά και του ’40, σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της μόδας και μας κάνουν ακόμα και σήμερα να τα κοιτάμε με θαυμασμό για την ανεπιτήδευτη κομψότητά τους και τη φινέτσα τους.

Οι χαρακτηριστικές πέρλες της, τα ταγιέρ με τα οποία την βλέπουμε στις περισσότερες φωτογραφίες και είναι και από τα εμβληματικότερα κομμάτια του Οίκου Chanel μέχρι και σήμερα, αλλά και τρία ακόμα fashion trends που θα αναγνωρίσεις και εσύ στις retro φωτογραφίες της Coco, δεν τα φορούσε μόνο εκείνη αλλά θα τα βάλεις και εσύ το 2018. Και αυτό δεν είναι πρόβλεψη, είναι βεβαιότητα.

Δες ποιες είναι οι επίκαιρες τάσεις που καθιέρωσε και υιοθέτησε αυτές που σου ταιριάζουν.

Mix prints: Φορούσε ριγέ με καρό, καρό με εμπριμέ, δύο διαφορετικά floral prints μαζί «before it was cool».

 

 

Οι ζώνες: Με όλα! Με ταγιέρ, πάνω από φόρεμα, ακόμα και από παλτό. Όπως κάνουμε και σήμερα δηλαδή.

 

 

Τα deux-pièces: Είτε μιλάμε για ταγιέρ το οποίο αποτελείται από φούστα και σακάκι, είτε μιλάμε για ασορτί top με παντελόνι, είναι ο ορισμός της γαλλικής κομψότητας.

 

 

Τα διακριτικά κοσμήματα: Ένα ζευγάρι μαργαριτάρια στα αυτιά και ένα κολιέ από πέρλες… αυτά χρειάζεται μία γυναίκα για να είναι κομψή παντού και πάντα.

 

 

Οι loose γραμμές: Φαρδιά φορέματα και από πάνω τους φαρδιά πανωφόρια, στην σοφιστικέ εκδοχή τους. Μπορεί να μην διαγράφονται οι καμπύλες του γυναικείου σώματος, αλλά διαφαίνεται η κομψότητα του ατόμου που τα επιλέγει.