Μήπως δεν θέλει δέσμευση; Διάβασε τα 4 ένοχα σημάδια

Δέσμευση, μια λέξη που περιγράφει το νόημα πίσω από την σχέση και η εξήγηση γιατί πολλοί άνθρωποι βασανίζονται στο άκουσμα της. Είτε είσαι σε σταθερή σχέση (και περιμένεις να σου κάνει πρόταση γάμου ή συγκατοίκησης) είτε είσαι σε σχέση (και περιμένεις να ακουστεί η λέξη αποκλειστικότητα) έρχεσαι αντιμέτωπη με την σκέψη της δέσμευσης με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Ωστόσο η δέσμευση εμφανίζεται με διαφορετικές μορφές και συνοδεύεται πάντα με την πρόθεση και τη διάθεση δύο ανθρώπων να ζήσουν μαζί. Σίγουρα, δεν μπορούμε να πούμε πότε ο σύντροφος σου είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα (όποιο και αν είναι αυτό) αλλά σύμφωνα με το Zoe Report υπάρχουν 5 σημάδια που δείχνουν ξεκάθαρα το ότι αυτό το αγόρι θέλει να τρέχει ελεύθερο.

Δεν αναφέρονται ποτέ στο μέλλον

Μια αρκετά καλά υπογραμμισμένη κίνηση που δεν μπορείς να παραβλέψεις είναι το αν ο σύντροφος σου δεν μιλάει ποτέ για το πώς φαντάζεται το μέλλον ή όταν μιλάει για τα σχέδια του εσύ δεν είσαι μέσα σε αυτά. Πριν ξεκινήσεις να στέλνεις μηνύματα στο ομαδικό chat που έχεις με τους φίλους σου πάρε μια ανάσα και σκέψου ότι το αγόρι σου απλά παρουσιάζει μια άρνηση ως προς την δέσμευση . Ακόμα και αν είναι απογοητευτικό το ότι η σχέση δεν προχωράει με τον τρόπο που φαντάζεσαι μπορεί και να σε πληγώνει, να σε τσαντίζει ή να σε βάζει σε μια διαδικασία να αλλάξεις το κλίμα. Θυμήσου δεν χρειάζεται να μπαίνουμε σε μεγάλες διαδικασίες για ανθρώπους που χτίζουν το μέλλον τους χωρίς να μας υπολογίζουν.

Έχουν ήδη πάρει την αφοσίωση σου και την έχουν βάλει σε ένα βαζάκι στο γραφείο

Τι εννοούμε με αυτό; Βρήκες έναν άνθρωπο που έχει θέμα με τη δέσμευση και εσύ έχεις διάθεση να μείνεις εκεί βράχος. Φαντάζεσαι πως θα εκτιμήσει το πόσο αφοσιωμένη είσαι και ότι μια μέρα αυτό θα γυρίσει πίσω. Δυστυχώς δεν αξίζουν όλοι την αφοσίωση αυτή και πολλές φορές επωφελούνται από αυτή.

Δεν μίλησε κανείς για δραστικές κρύες αντιδράσεις, αλλά αν έχεις επιδείξει όλη αυτή την καλή θέληση και καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφος σου δεν ανταποδίδει κάνε ένα βήμα πίσω. Αν είσαι σε μια φάση συγκατοίκησης και θες να πάει ένα βήμα παρακάτω, θέσε το ζήτημα στο τραπέζι και ρώτα ευθέως. Αν εκείνος δεν θέλει, οκ, ίσως ήρθε η ώρα να προχωρήσεις.

Δεν είναι πουθενά όταν τον χρειάζεσαι

Οι άνθρωποι που δεν σε βλέπουν σοβαρά έχουν μια χαρακτηριστική συνήθεια, να απουσιάζουν. Δεν τους βρίσκεις όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Οι απαιτητικές καταστάσεις είναι μια καλή ευκαιρία να τεστάρεις αν και οι δύο είστε στην ίδια σελίδα, ή αν είναι πολύ απασχολημένος με άλλες προτεραιότητες.

Μοιράζονται περιορισμένο αριθμό πληροφοριών μαζί σου

Μπορείς να πεις πόσο κοντά έρχεσαι με κάποιον όταν του κάνεις την εξής απλή ερώτηση «πως ήταν η μέρα σου;» Αυτοί που δεν θέλουν τη δέσμευση συνήθως αφήνουν μια σύντομη απάντηση.