Πολύτιμες συμβουλές για να βρεις το προσωπικό σου στυλ

Το κλασικό πρόβλημα κάθε γυναίκας είναι το τι να φορέσει και ποιος είναι ο συνδυασμός και το style των ρούχων που της ταιριάζει περισσότερο. Εκεί είναι που αδειάζουμε όλη την ντουλάπα μας και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε. Το στυλ ντυσίματος μας όμως θα πρέπει να συμβαδίζει με την προσωπικότητα μας και όχι να ακολουθεί διάφορους κανόνες της μόδας.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις λοιπόν είναι να έχεις στην ντουλάπα σου μόνο επιλεγμένα κομμάτια και όχι να τα κρατάς όλα, μόνο και μόνο επειδή δεν σου πάει η καρδιά να τα δώσεις. Πέρα από αυτό όμως, μπορείς να ακολουθήσεις και μερικά tips, που θα σε βοηθήσουν να βρεις πιο εύκολα το τι σου ταιριάζει πραγματικά!

Πως να βρεις το στυλ ντυσίματος που σου ταιριάζει

Βρες το σωματότυπό σου

Πριν ξεκινήσεις να ψάξεις για ρούχα, θα πρέπει να γνωρίζεις καλύτερα το σώμα σου και να δεις το ποιο σωματότυπο έχεις. Είναι πολύ βασικό να ξέρεις όλα τα δυνατά σου σημεία, αλλά φυσικά και εκείνα στα οποία ίσως να υστερείς. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να βρεις κομμάτια που να τονίζουν ή να καλύπτουν αυτά τα σημεία.

Βγάλε φωτογραφία τα σύνολα που πιστεύεις ότι σου ταιριάζουν

Αν βγεις και ακούσεις κάποια πολύ θετικά σχόλια για το ντύσιμο σου, ή ακόμη και αν νιώσεις και εσύ πολύ ωραία, βγάλε μια φωτογραφία ώστε να θυμάσαι τον συνδυασμό που έκανες.

Πολλές φορές τυχαίνει να μην θυμάσαι τι είχες φορέσει και να ψάχνεις πάλι από την αρχή. Επίσης, αυτό θα σε βοηθήσει την επόμενη φορά που θα πας για ψώνια, ώστε να κάνεις παρόμοιες επιλογές.

Βρες ποια χρώματα σου ταιριάζουν και ανεβάζουν την ψυχολογία σου

Τα χρώματα μπορούν να επηρεάσουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό το στυλ μας, καθώς επίσης και το πως αισθανόμαστε. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να βρεις πρώτα το ποια ταιριάζουν στα χρώματα σου και στην συνέχεια να αποφασίσεις το ποια σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ωραία με τον εαυτό σου.

Μην κοιτάς μόνο τα ρούχα που αγοράζεις να ακολουθούν τις νέες τάσεις της μόδας, αν δεν είναι στα χρώματα σου απλά πήγαινε στην επόμενη επιλογή.

Καθάρισε την ντουλάπα σου

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις κρατημένα ρούχα, είτε αυτά είναι μπλούζες είτε φούστες και παντελόνια, που έχεις τουλάχιστον έναν χρόνο να τα φορέσεις και τα κρατάς μόνο και μόνο επειδή κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι κάποτε θα τα φορέσεις και πάλι.

Το θέμα δεν είναι σε καμία περίπτωση το ότι είναι παλιά, αλλά το ότι πολύ απλά δεν θα τα φορέσεις ποτέ, σου πιάνουν τζάμπα χώρο και σε μπερδεύουν όταν προσπαθείς να αποφασίσεις το ποιον συνδυασμό να κάνεις. Αν δεν σου εφαρμόζουν σωστά και δεν τρελαίνεσαι κιόλας όταν τα βλέπεις, απλά αποχωρίσου τα!

Επίλεξε μόνο κομμάτια που είναι ακριβώς στα μέτρα σου

Μπορεί να είναι περίοδος προσφορών και να μπορείς να βρεις αρκετά φθηνά φορέματα, πουκάμισα και παντελόνια, αλλά μην τα αγοράσεις μόνο και μόνο επειδή είναι ευκαιρία τώρα που είναι οικονομικά. Βεβαιώσου ότι αγκαλιάζουν σωστά το σώμα σου και ότι είναι το νούμερο σου.

Πολλές από εμάς έχουμε πει το κλασικό “Έλα μωρέ λίγο στενό είναι θα ανοίξει” ή “Θα χάσω μερικά κιλάκια και θα είναι κομπλέ”. Κακά τα ψέματα κατά 99% ποτέ δεν συμβαίνουν αυτά τα δύο και καταλήγεις να τα έχεις και να τα κοιτάς, ή να τα φοράς και το θέαμα να μην είναι το ιδανικό. Οπότε βγάλτο από το μυαλό σου και βρες τις κατάλληλες προτάσεις για το σώμα σου!

Ακολούθησε τα νέα trends ΜΟΝΟ αν ταιριάζουν στο σώμα σου

Επειδή η μόδα μας παροτρύνει να φορέσουμε κάποιο συγκεκριμένο στυλ ρούχων για να θεωρούμαστε in fashion, αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε όλες να το υποστηρίξουμε. Καλή είναι η μόδα, αλλά άφησε την σε όσες τους ταιριάζει και συνέχισε να ακολουθείς το προσωπικό σου στυλ.

Μην επικεντρώνεσαι μόνο στα ρούχα

Τα ρούχα είναι το 50 με 60% της εμφάνισης σου, αν θέλεις όμως να δείχνεις εντυπωσιακή θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, ξεκινώντας από τα παπούτσια και τις τσάντες που θα φορέσεις με το κάθε σύνολο και καταλήγοντας στα κοσμήματα.

Όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους και δεν θα πρέπει να τα βάζεις σε δεύτερη μοίρα.

Χρησιμοποίησε statement αξεσουάρ

Ακόμη και αν το στυλ που έχεις επιλέξει είναι αρκετά απλό, μπορείς να το εκτοξεύσεις χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα accessories. Επέλεξε μερικά ξεχωριστά statement κομμάτια, τα οποία θα τραβάνε την προσοχή και θα κάνουν το σύνολο σου εκπληκτικό, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις υπερβολές!