8 τρόποι για να σταματήσετε τη ψαλίδα & τις σπασμένες άκρες

Η ψαλίδα είναι ένα σαφές σημάδι ότι τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα. Η χρήση των βαφών των προϊόντων styling, το φως του ήλιου και η χρήση θερμαντικών συσκευών, είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που τα μαλλιά γίνονται εύθραυστα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σταματήσετε αυτό το πρόβλημα και τα μαλλιά σας να είναι και πάλι υγιή και δυνατά. Ανάλογα με τη φθορά θα χρειαστεί περισσότερος ή λιγότερος χρόνος για να δείτε αποτελέσματα.

Το κλειδί θα είναι η επιμονή για να σταματήσετε τη φθορά των μαλλιών σας. Θα πρέπει να τα φροντίζετε, όπως καθημερινά περιποιείστε και το πρόσωπο σας, ώστε να είναι μαλακά και ενυδατωμένα. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε γι’ αυτό θα τις δούμε όλες.

Πώς να σταματήσετε τη ψαλίδα & τις σπασμένες άκρες

1. Κόψτε τα μαλλιά σας τουλάχιστον στον τρεις φορές το χρόνο. Είναι σημαντικό να πάτε στο κομμωτήριο τρεις φορές το χρόνο για να κόψετε τα μαλλιά σας. Δε χρειάζεται να τα κόψετε πάρα πολύ αν θέλετε να κρατήσετε το μήκος, δύο δάχτυλα είναι αρκετά.

2. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη χτένα για να αποφύγετε τη θραύση των μαλλιών σας κατά το βούρτσισμα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα χτενιστείτε με μία μεγάλη χτένα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με έναν αργό ρυθμό.

3. Μην εκθέτετε τα μαλλιά σας στον ήλιο. Οι υπεριώδες ακτίνες είναι επιβλαβείς για το δέρμα και τα μαλλιά σας. Ως εκτούτου θα πρέπει να χρησιμοποιήστε ένα καπέλο η ένα προστατευτικό σπρέι μαλλιών για να τα προστατεύσετε από τον ήλιο.

4. Πίνετε νερό. Η κατανάλωση 2 λίτρων νερού ημερησίως θα βοηθήσει επίσης τα μαλλιά σας να αντιμετωπίζουν το σπάσιμο.

5. Εφαρμόστε μάσκες. Κατά τη διάρκεια του ντους η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη. Θα κάνει τα μαλλιά σας πιο μαλάκα και έτσι κατά το χτενίσματα θα ξεμπερδευτούν ευκολότερα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν οι άκρες.

6. Εφαρμόστε σιλικόνη. Επίσης μετά το λούσιμο εφαρμόστε σιλικόνη στις άκρες για να κρατήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα.

7. Περιορίστε τις συσκευές styling. Οι πρέσες, τα πιστολάκια ή οποιοδήποτε άλλη συσκευή που παρέχει θερμότητα στα μαλλιά σας, θα τα κάνει εύθραυστα πιο εύκολα. Αν η χρήση τους είναι απαραίτητη, εφαρμόστε πρώτα ένα προστατευτικό σπρέι κατά της θερμότητας.

8. Χρησιμοποιήστε λάδι η χρήση ελαίων όπως το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο ή το argan oil, που θα βοηθήσουν στην ενυδάτωση των μαλλιών ώστε να αποφευχθεί το σπάσιμο. Καλό είναι να αφήνετε το λάδι μία ολόκληρη νύχτα στα μαλλιά σας και να ξεπλένετε το επόμενο πρωί.