Τάρτα με Μασκαρπόνε και Αχλάδια Ποσέ

Αν σας αρέσουν οι γκουρμέ γεύσεις και θέλετε να πειραματιστείτε, δοκιμάστε την τάρτα μασκαρπόνε με ποσέ αχάδια.. Θέλει υπομονή για να φτιαχτεί και χρόνο, αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!!

Τάρτα με Μασκαρπόνε

Συστατικά:
18 μικρά αχλάδια
150γρ. ζάχαρη άχνη
1 ξυλαράκι κανέλα
1 κλωναράκι βανίλιας (το χαράσουμε στη μέση και με ένα μαχαίρι βγάζουμε το εσωτερικό του)
1 φακελάκι τσάι μέντας
2 φλιτζάνια νερό
1 πακέτο έτοιμη ζύμη για τάρτα

ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ CREAM
4 κρόκους
4 ασπράδια
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
250γρ τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, το ξυλαράκι κανέλας, τους σπόρους της βανίλιας, το φακελάκι με το τσάι και τα 2 φλιτζάνια νερό. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια (αφήνοντας άθικτο το κοτσάνι). Για να βγάλουμε τα κουκούτσια χωρίς να χαλάσουμε το αχλάδι, γυρίστε τα ανάποδα και κόψτε λίγο την βάση τους. Με ένα πολύ μικρό κουταλάκι, αφαιρέστε προσεκτικά τα κουκούτσια που βρίσκονται στο κέντρο του. Κάθε αχλάδι που καθαρίζεται τοποθετήστε το αμέσως στο σιρόπι που έχετε ετοιμάσει ώστε να μη μαυρίσει.

Αφαιρέστε από το σιρόπι το φακελάκι του τσαγιού. Καλύψτε το κατσαρολάκι με ένα αντικολλητικό χαρτί (αντί για καπάκι) και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά ώστε να σιγοβράσουν τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα αχλάδια μας έχουν πλέον μαλακώσει τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Στη συνέχεια αφαιρούμε και το ξυλάκι της κανέλας και δυναμώνουμε το μάτι έτσι ώστε το σιρόπι να χάσει τα υγρά του και να δέσει.
Λαδώνουμε την αφαιρούμενη βάση μιας φόρμας για τάρτες, διαμέτρου 22 εκατοστών, και τοποθετούμε προσεκτικά πάνω τη ζύμη σας. Την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο (στον αέρα) στους 160 ° C.

Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και απλώνουμε πάνω της μία λαδόκολλα κομμένη στο μέγεθος της τάρτας σας. Γεμίζουμε τη λαδόκολλα με ρύζι, ή οποιοδήποτε άλλο όσπριο έχουμε διαθέσιμο, μέχρι το χείλος της τάρτας (με τον τρόπο αυτό εμποδίζουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει). Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα κάτω από το χαρτί. Αφαιρούμε το χαρτί και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Όση ώρα ψήνεται η τάρτα φτιάχνουμε την κρέμα μασκαρπόνε. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη άχνη μαζί, μέχρι η κρέμα να σφίξει και να γίνει κίτρινη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια έως ότου να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε την κρέμα μασκαρπόνε στα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ενιαίο.

Είμαστε πλέον έτοιμοι να συνθέσουμε την τάρτα μας. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα μασκαρπόνε και από πάνω τοποθετούμε τα αχλάδια ποσέ και περιχύνουμε με το σιρόπι.