Ζυμαρικά Aglio olio

Ίσως η πιο εύκολη συνταγή μετά το τοστ με ζαμπόν και τυρί! Εντάξει, μπορεί να υπερβάλλω λίγο, αλλά αν σας αρέσει το σκόρδο, αυτή η συνταγή μπορεί πολύ εύκολα να μπει στο εβδομαδιαίο σας μενού, όσο πολυάσχολοι και αν είστε, αφού είναι έτοιμη σε 10 λεπτά!

Υλικά για 2 μερίδες

½ πακέτο μακαρόνια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένο
(ή μπούκοβο)
1 χούφτα φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Μαύρο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση:
Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το σκόρδο και τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο (προσέξτε το σκόρδο να μην καεί και μαυρίσει γιατί θα βγάλει τελικά μια πικρή γεύση).
Στη συνέχεια, προσθέστε τα μυρωδικά και το τσίλι. Μόλις τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα καλά και ρίξτε τα στο τηγάνι που σωτάρατε το σκόρδο. Κάντε ένα καλό ανακάτεμα και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.