14 σπουδαίες γυναίκες έγιναν κούκλες Barbie!

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Η Barbie τον τελευταίο καιρό προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τόσο τα νεαρά κορίτσια, όσο και τις μαμάδες τους. Μετά τις έγχρωμες, plus size κούκλες αποφάσισε να κυκλοφορήσει ακόμα 14 κούκλες, οι οποίες είναι σπουδαίες γυναίκες!

Μεταξύ αυτών είναι η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος, η Frida Kahlo, αλλά και η Katherine Johnson, η οποία ήταν πρωτοπόρος στα μαθηματικά.

«Ως brand που εμπνέει απεριόριστες δυνατότητες στα κορίτσια, η Barbie τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με αυτή τη μεγάλη σειρά από role models, διότι γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε να είστε αυτό που δεν μπορείτε να δείτε. Τα κορίτσια πάντα ήταν σε θέση να παίξουν διαφορετικούς ρόλους με την Barbie και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε πραγματικά role models για να τους θυμίσουμε ότι μπορούν να είναι οποιεσδήποτε θελήσουν», δήλωσε η Lisa McKnight, αντιπρόεδρος και μάνατζερ της Barbie.

Την σειρά “Inspiring Women” συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια του σνόουμπορντ Chloe Kim, η σκηνοθέτης Patty Jenkins, η συντηρήτρια έργων τέχνης Bindi Irwin, η πρωταθλήτρια πυγμαχίας Nicola Adams, η windsurfer Çağla Kubat, η σεφ Hélène Darroze, η σχεδιάστρια Leyla Piedayesh, η επαγγελματίας παίκτρια γκολφ Lorena Ochoa, η δημοσιογράφος Martyna Wojciechowska, η ποδοσφαιρίστρια Sara Gama, η ηθοποιός και φιλάνθρωπος Xiaotong Guan, η πρώην μπαλαρίνα Yuan Tan και η σχεδιάστρια μόδας Vicky Martin Berrocal.