Σπιτικά κρακεράκια με τυρί

Τέλος τα έτοιμα, ανθυγιεινά κρακεράκια! Θέλω να φτιάχνω τα δικά μου, να ξέρω τί περιέχουν και να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη γεύση των έτοιμων! Και όχι να το παινευτώ, αλλά τα δικά μου είναι πολύ πιο νόστιμα… ό,τι πρέπει για τις λιγούρες στο σπίτι .

Υλικά:
⦁ 110 γρ.τσένταρ, τριμμένο
⦁ 55 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
⦁ 55 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
⦁ 1/2 κ.γ. ροζ πιπέρι
⦁ 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
⦁ 1/4 κ.γ. πάπρικα
⦁ 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
⦁ 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
⦁ 2 κ.σ. κρύο νερό

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα τρία τυριά με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την πάπρικα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι στο μείγμα βουτύρου, πασπαλίζουμε 2 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και με τα δάχτυλά σας ζυμώστε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να σχηματίζετε μία μαλακή ζύμη. Εάν η ζύμη σας είναι πολύ ξηρή προσθέστε λίγο κρύο νερό. Απλώστε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κάντε την μία μπάλα. Βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Απλώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε την ελαφρώς. Αλευρώστε μία επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 5mm. Κόψτε τη ζύμη γύρω-γύρω ώστε να γίνει τετράγωνη και χωρίστε την σε μικρά κυβάκια (περίπου 2,5×2,5 εκ.). Κάντε μία τρύπα στο κέντρο κάθε τετραγώνου.
Μεταφέρετε τα τετράγωνα στο βουτυρωμένο δίσκο και ψήστε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσου. Αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά ή μέχρι να μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα από το ταψί.