4 απλές κινήσεις για να αδυνατίσεις, πριν το καλοκαίρι, χωρίς να πεινάσεις (+1 extra tip)

Αλήθεια, ποιος μας έχει πείσει ότι για να αδυνατίσουμε πρέπει να ακολουθήσουμε εξαντλητικές δίαιτες και αυστηρά προγράμματα γυμναστικής (που θα παρατήσουμε την πρώτη εβδομάδα); Στόχος μας (θα πρέπει να) είναι η σταδιακή αλλαγή του βάρους μας με βάση μια υγιεινή διατροφή που δε θα θυμίζει σε τίποτα γουργουρητά στο στομάχι, πείνα και στερήσεις.

Νερό, νερό και νερό
Έχω καταντήσει γραφική; Αφού έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 6 ποτηριών κρύου νερού την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό, με αποτέλεσμα να καίμε περίπου 50 θερμίδες ημερησίως αρκετές για να χάσουμε 5 κιλά σε ένα χρόνο, τι να κάνω; Να μην στο ξαναπώ;

Πρέπει ή δεν πρέπει να πίνεις νερό με λεμόνι με το που ξυπνήσεις;

Ξέχασε για λίγο την ζάχαρη
Αν το καλοσκεφτείς, οι περισσότερες από εμάς έχουμε την τάση να καταναλώνουμε τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων ενεργειακών ποτών και ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη συχνά πυκνά. Ειδικά εσύ που δεν μπορείς να πιείς με τίποτα τον καφέ σου σκέτο, ξέρεις τι εννοώ. Η ζάχαρη όμως, εμποδίζει την ικανότητα του σώματός μας να διατηρήσει τα ενεργειακά αποθέματά του σε ανώτατα επίπεδα με αποτέλεσμα να επιβαρύνετε ο μεταβολισμός και να μην μπορούμε να φτάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα βάρους.

Περιόρισε το junk food
Μην το απαγορεύσεις εντελώς, όμως, στον εαυτό σου. Μια εξαντλητική δίαιτα που σε απομακρύνει από κάθε γευστικό πειρασμό δε θα έχει αποτέλεσμα γιατί πολύ απλά κάποια στιγμή θα ενδώσεις. Σκοπός είναι να τρως αυτά που πρέπει αλλά να έχεις και στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι στην cheat day σου μπορείς να φας. Με μέτρο ε;

Λαχανικά και φρούτα
Προσπάθησε να συμπεριλάβεις στα γεύματα σου λαχανικά και φρούτα που θα σε χορτάσουν και θα σε εφοδιάσουν με τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου χωρίς πολλές θερμίδες. Έτσι, θα μπορέσεις να κάψεις σωστά το συσσωρευμένο λίπος και να αποκτήσεις πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις το κορμί για την παραλία.

περισσότερα στο queen.gr