Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι διαζυγίου σύμφωνα με τον δικηγόρο

Οι 6+1 λόγοι που «ανθίζουν» τα διαζύγια το φθινόπωρο

Γιατί σκοτώνουν τον γάμο τους τα περισσότερα ζευγάρια; Μπορεί να φαντάζεστε ότι οι λόγοι είναι πολλοί, κι όμως συνοψίζονται σε 3-4 που τη σύγχρονη εποχή επικρατούν και είναι στο προσκήνιο. Τα διαζύγια είναι στάνταρ υπόθεση των δικηγόρων σε κάθε δικηγορικό γραφείο της Ελλάδας. Όπως υποστηρίζει δικηγόρος ευρωπαϊκού δικαίου, οι γυναίκες διατυπώνουν με περισσότερη ευκολία το «διαζύγιο εδώ και τώρα» ενώ οι άντρες είναι πιο διστακτικοί.

Πως λοιπόν φτάνουμε στο 34% των διαζυγίων;

«Δεν υπάρχει βοήθεια με τα παιδιά»

Συνήθως αυτό το παράπονο το έχει η γυναίκα, λέγοντας ότι δεν φροντίζει και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που πρέπει ο σύζυγος με τα παιδιά. Χρειάζεται χρόνο και αρκετή καλή διάθεση η ενασχόληση με τα παιδιά και όταν μόνο ένας εκ τους δύο ασχολείται αποκλειστικά με τις δραστηριότητές τους, αργά ή γρήγορα εμφανίζονται τα προβλήματα.

«Έχουμε απομακρυνθεί»

Η έλλειψη επικοινωνίας μπορεί να χτυπήσει στη ρίζα της μία σχέση. Όταν εμφανίζονται διαρκώς καινούργια προβλήματα και οι σύντροφοι απλά τα κρύβουν, χωρίς να τα επιλύουν ή να τα αναλύουν η διόγκωση των προβλημάτων τελικά θα δημιουργήσει μία μεγάλη ένταση που τελικά η λύση των προβλημάτων θα μοιάζει αδύνατη.

«Δεν υπάρχει σεξουαλική ζωή»

Πολύ συχνό παράπονο που διατυπώνεται από το στόμα των συζύγων και ενώπιον δικηγόρου. Η μηδαμινή σεξουαλική ζωή έρχεται ως απόρροια της μη επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού. Και οι δύο σύντροφοι αρνούνται να βάλουν το «εγώ» τους στην άκρη και αυτό επιφέρει τελικά μεγάλη καταστροφή.

«Εθισμός με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

Ο σύγχρονος γάμος φέρνει και «σύγχρονα» προβλήματα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και ο εθισμός του ενός από τους δύο συντρόφους με αυτά μπορεί να οδηγήσει πιο γρήγορα σε μία….απιστία!

Ο Δικηγόρος Ευρωπαϊκού Δικαίου Άνθια Κορέλα είναι στη διάθεσή σας, προκειμένου να δώσει απαντήσεις που αφορούν τα διαζύγια, αναλαμβάνοντας όλες τις διαδικασίες του διαζυγίου είτε είναι συναινετικό είτε όχι.