Αυτές Είναι οι Νέες Τάσεις στις Ταπετσαρίες (και Είναι Πανέμορφες!)

Αν σας αρέσουν οι ταπετσαρίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον μπορείτε να βρείτε όποιο χρώμα, σχέδιο και στυλ σας αρέσει. Η αγορά είναι τεράστια και κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε την ταπετσαρία που ταιριάζει στον χώρο σας. Ποιες είναι, όμως, οι τελευταίες τάσεις που απασχολούν τους σχεδιαστές;

Αυτή τη στιγμή, συμβαίνει κάτι πολύ ωραίο: η τάση είναι να αναδεικνύεται η ατομικότητα και η αισθητική του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Αυτό σημαίνει πως αφενός δεν υπάρχει αυστηρά μία και μοναδική τάση και αφετέρου πως υπάρχει ο χώρος για να προσαρμόσετε την προσωπική σας αισθητική στον χώρο σας.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές ταπετσαρίες που – όπως φαίνεται – έχουν τραβήξει την προσοχή των σχεδιαστών και τις χρησιμοποιούν αρκετά όταν πρόκειται να επενδύσουν εσωτερικούς χώρους.

Έντονα Patterns Η τάση αυτή θέλει ταπετσαρίες με έντονα patterns και έντονα χρώματα. Η φετινή χρωματική παλέτα περιλαμβάνει παστέλ χρώματα και όμορφα σχήματα που προσδίδουν πραγματικά ενδιαφέρον σε κάθε χώρο. Μάλιστα, κάποιες από αυτές τις ταπετσαρίες δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη που κάνει την επίπεδη επιφάνεια του τοίχου να φαίνεται τρισδιάστατη.

Η φετινή χρωματική παλέτα περιλαμβάνει παστέλ χρώματα και όμορφα σχήματα.

Γεωμετρία Οι ταπετσαρίες υπήρχαν πάντα σε όλο τον κόσμο και έχουν την τάση να δημιουργούν ένα συναίσθημα νοσταλγίας στους ανθρώπους μέσα από τα χρώματα και τα σχέδια. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε πως η τάση θέλει να απομακρυνόμαστε από τους καθαρούς, μίνιμαλ εσωτερικούς χώρους που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς πριν μια δεκαετία και τα σπίτι να γίνονται πιο προσωπικά. Τα γεωμετρικά σχήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια στέρεη αίσθηση που ταυτόχρονα αποπνέει και φρεσκάδα.

Τα γεωμετρικά σχήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν μια στέρεη αίσθηση.

Μορφές Τέχνης Οι ταπετσαρίες μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την ιδιοσυγκρασία και τις προτιμήσεις ενός ιδιοκτήτη και γι αυτό αντιμετωπίζονται και ως μορφές τέχνης. Η τάση θέλει χαριτωμένα patterns, λουλούδια, πουλιά και ιδιαίτερες υφές. Αυτές οι ταπετσαρίες, αρκετές φορές χρησιμοποιούνται για να επενδύσουν, όχι μόνο τοίχους, αλλά και άλλα μέρη του εσωτερικού των σπιτιών, όπως πχ τα σοβατεπί. Αρκετοί προτιμούν τις σκοτεινές και δραματικές ταπετσαρίες. Είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένες και συνδυάζονται με ξύλινα πλαίσια σε σκούρα χρώματα. Ταιριάζουν πολύ στα μπάνια και στις κουζίνες.

Η συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com