Γόβες: μια μοναδική σχέση αγάπης

Γυναικείες Γόβες

Αυτά τα κορυφαία στις προτιμήσεις παπούτσια, είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τη γυναικεία φινέτσα και εικόνα. Σίγουρα έχετε σκεφτεί τον εαυτό σας να περπατάει στους δρόμους της Νέας Υόρκης –ή της πόλης σας- σαν την Carrie Bradshaw από την πασίγνωστη σειρά sex in the city, η οποία παρεμπιπτόντως έτρεχε και πάνω στα τακούνια της! Εντάξει, δεν θέλουμε να τρέξετε, αλλά σίγουρα, θέλουμε να νιώθετε την ίδια άνεση που ένιωθε και η Carrie όταν περπατούσε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι γόβες είναι ένα κλασσικό, μοναδικό για κάθε γυναίκα κομμάτι. Γιατί υπάρχει όμως τόση αγάπη γύρω από το συγκεκριμένο παπούτσι; Ο λόγος είναι ότι κολακεύει πολύ το πόδι , αφού το κάνει να φαίνεται πιο καλλίγραμμο, αναδεικνύει τη σιλουέτα κάθε γυναίκας, κάνοντας τη να φαίνεται ψηλότερη και πιο κομψή και τέλος, προσδίδει στυλ, φινέτσα και θηλυκότητα στη γυναίκα που το φοράει.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που οι γόβες έχουν κατακτήσει τις καρδιές των γυναικών. Μιλήσαμε για στυλ και κομψότητα αλλά πέρα από τη διαχρονικότητά τους οι γόβες μπορούν να έχουν διαφορετικό στυλ ανάλογα με την περίσταση.

Για παράδειγμα, υπάρχουν οι κλασσικές γόβες στιλέτο που εκπέμπουν την απόλυτη θηλυκότητα στο γυναικείο πόδι. Από την άλλη, οι γόβες με χαμηλό τακούνι, είναι μία νέα τάση που προτιμάται πολύ από τις γυναίκες, καθώς μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας, στη δουλειά ή στη βόλτα. Αυτές οι γόβες, είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να φοράμε παπούτσια που συνδυάζουν άνεση και φινέτσα, πάντα και παντού!

ροζ γόβες

Παράλληλα, υπάρχουν γόβες, για τις γυναίκες που προτιμούν να κάνουν πιο εκκεντρικές εμφανίσεις. Οι γόβες αυτές μπορεί να έχουν ένα πιο έντονο σχέδιο/χρώμα ή υλικό. Μπορεί λοιπόν το εμπριμέ, οι πιο έντονοι χρωματισμοί όπως το βυσσινί, το μπορντό, το μουσταρδί ή ακόμα, τα μεταλλικά στοιχεία, να είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε μια chic εμφάνιση με γόβες.

Επίσης, το λουστρίνι, το βελουτέ ή το suede μπορεί να κάνουν ένα outfit σας πιο μοντέρνο ή κλασσικό. Οι επιλογές είναι πολλές, μα το στυλ μοναδικό. Το κλειδί για να διατηρήσετε το προσωπικό σας στυλ στην περίπτωση αυτή, είναι να διαλέξετε το παπούτσι που ταιριάζει με τα περισσότερα σύνολα σας, με την αισθητική σας γενικότερα αλλά και, με το πόσο άνετα θα νιώσετε μέσα σε αυτό.

Μιλώντας για άνεση όμως, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις γόβες που έχουν αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια: γόβες με χοντρό τακούνι, με ή χωρίς φιάπα. Οι συγκεκριμένες γόβες είναι βολικές, καθώς η φιάπα διευκολύνει κατά πολύ το περπάτημα και κρατά σταθερό το πόδι. Εκτός από αυτό όμως, μειώνουν το πραγματικό ύψος του παπουτσιού μέσω της φιάπας και συνεπώς και την κούραση πάνω στο τακούνι.

Οι γόβες με μπαρέτα επίσης, είναι ένα πολύ ξεχωριστό στοιχείο, που διευκολύνει εξίσου το πάτημα του ποδιού καθώς το κρατά πιο σταθερό.

Όπως και να έχει, οι γόβες, με οποιοδήποτε σχέδιο, υλικό ή λεπτομέρεια, ξεχωρίζουν. Ακόμα και το πιο απλό ντύσιμο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι που έχει ταυτότητα, άποψη και στυλ, μόνο με ένα ζευγάρι γόβες.