Τα Ουδέτερα Χρώματα στους Τοίχους που δεν θα σας Απογοητεύσουν Ποτέ

Τα ουδέτερα χρώματα διακρίνονται για την δυνατότητά τους να συνδυάζονται εύκολα με άλλα χρώματα και αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά των χρωμάτων που “συνοδεύουν”.
Τα ουδέτερα χρώματα αποδεικνύουν πως τα γκρι, τα άσπρα και άλλες απαλές αποχρώσεις είναι η ιδανική επιλογή για χρώματα βάσης και έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε διακοσμητική ιδέα αποθέσει κανείς πάνω τους.

Τα ουδέτερα χρώματα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στoυς τοίχους του σπιτιού. Διακρίνονται για την δυνατότητά τους να συνδυάζονται εύκολα με άλλα χρώματα και αναδεικνύουν τα όμορφα χαρακτηριστικά αυτών των άλλων χρωμάτων που «συνοδεύουν».

Τα ουδέτερα χρώματα αποδεικνύουν πως τα γκρι, τα άσπρα και άλλες απαλές αποχρώσεις είναι η ιδανική επιλογή για χρώματα βάσης και έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε διακοσμητική ιδέα αποθέσει κανείς πάνω τους.

Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά. Ουδέτερο δεν σημαίνει απλώς άσπρο, γκρι ή καφέ. Στα πλαίσια της διακόσμησης, ουδέτερο είναι το ελαφρύ προς μέτριο χρώμα που συνδυάζεται αρμονικά με άλλα χρώματα. Αυτό σημαίνει πως τα περισσότερα ουδέτερα χρώματα έχουν διαφορετική χρωματική βάση, όπως π.χ. γκρι, μπλε, κίτρινο, καφέ και πράσινο. Έτσι, λοιπόν, τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να είναι ψυχρά (πχ μπλε ή πράσινη απόχρωση) ή θερμά (καφέ, κόκκινες, πορτοκαλί ή κίτρινες αποχρώσεις). Άρα η πρώτη επιλογή είναι να αποφασίσετε αν θέλετε ένα ψυχρό ή ένα θερμό ουδέτερο χρώμα.

Θερμά ουδέτερα χρώματα Τα παραδοσιακά θερμά χρώματα περιλαμβάνουν τα κόκκινα, τα ροζ, τα πορτοκαλί ή τα θερμά κίτρινα. Αν ψάχνετε, λοιπόν, μια ουδέτερη απόχρωση με μια ζεστή αίσθηση, η βάση του ροζ ή του κίτρινου είναι ιδανική. Τα θερμά χρώματα είναι ιδανικά σχεδόν για όλους τους χώρους, είτε πρόκειται για ένα μικρό χώρο χωρίς πολύ φως, είτε για έναν μεγάλο και φωτεινό χώρο. Αν ο χώρος σας βλέπει βόρεια (δηλαδή έχει ψυχρότερο φως) τότε ένα θερμό ουδέτερο χρώμα μπορεί να του προσθέσει βάθος. Αν από την άλλη, το δωμάτιό σας κοιτάζει νότια, τα θερμά χρώματα θα εντείνουν την αίσθηση του φωτός.

Ψυχρά ουδέτερα χρώματα Οι ψυχρές αποχρώσεις είναι αυτές που έχουν ως βάση το μπλε/πράσινο η το μαύρο/γκρι, και συνδυάζονται αρμονικά με μοντέρνα ή κλασικά ύφη διακόσμησης. Αν θέλετε μια ατμόσφαιρα στέρεη και μίνιμαλ, τα ψυχρά χρώματα είναι ιδανικά για εσάς. Προσφέρουν ηρεμία και σιγουριά και κάνουν τον χώρο να φαίνεται εκλεπτυσμένος και αριστοκρατικός.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com