Κοτόπουλο με σέσκουλα: Μια συνταγή από τη Τζαμάικα με πολλά μπαχαρικά για σούπερ γεύση

Μερίδες: 4 Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Υλικά
· 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος, μπούτια ή ανάμεικτο)
· Αλάτι θαλασσινό
· Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
· 3 μικρά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
· 1/2 κόκκινη καυτερή πιπεριά καθαρισμένη από τα σπόρια
· 1 κ.σ. κόκκοι μπαχάρι
· 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
· 6 κ.σ. νερό
· 1 κ.σ. συν 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι συν κλαδάκια για το ψήσιμο
· 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συν ακόμα λίγο για τη μαρινάδα, αν θέλεις
· 2 γλυκοπατάτες
· 2 μεγάλα καρότα
· 1 μάτσο σέσκουλα, κομμένα σε λωρίδες 2,5 εκ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ο απόλυτος οδηγός καλής διατροφής για το καλοκαίρι: Ξεκινήστε ΤΩΡΑ και αποκτήστε το σώμα των ονείρων σας!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 220ºC. Κάλυψε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μια λαμαρίνα ή ένα ρηχό ταψί και βάλε στο κέντρο το κοτόπουλο.

Καρύκεψε με αλατοπίπερο.

2. Σε ένα μπλέντερ χτύπησε μαζί τα κρεμμύδια, την πιπεριά, τα μπαχάρια, το σκόρδο, το νερό, 1 κ.σ. θυμάρι και 1/4 κ.γ. αλάτι μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο ή περισσότερο νερό αν χρειάζεται.

3. Κάλυψε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, βάζοντας λίγη ανάμεσα στο κρέας και το δέρμα αν μπορείς και άφησε το ταψί με το κοτόπουλο στην άκρη. Κόψε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε κύβους περίπου 2,5 εκ. και πρόσθεσέ τα γύρω από το κοτόπουλο. Περίχυσε τα λαχανικά με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πασπάλισε με τα υπόλοιπα 2 κ.γ. θυμάρι και καρύκεψε με αλατοπίπερο – ανακάτεψε για να πάει παντού. Σκέπασε το ταψί με τα κλαράκια θυμαριού.

4. Μετάφερε το ταψί στο φούρνο. Άνάμειξε τα σέσκουλα με την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μετά από 35 λεπτά πρόσθεσε τα σέσκουλα στο ταψί πάνω από τα καρότα και τις γλυκοπατάτες. Συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανά η πέτσα του κοτόπουλου και τα σέσκουλα και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα λαχανικά, περίπου για 10 ακόμη λεπτά.

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα: 569 θερμίδες, 35 γρ λιπαρά (9 κορεσμένα), 24 γρ υδατάνθρακες, 40 γρ πρωτεΐνη, 5 γρ φυτικές ίνες,407 mg νάτριο

shape.gr