5+1 λόγοι που το βερνίκι νυχιών κάνει φουσκάλες

Το σενάριο είναι γνωστό: Κάθεσαι αναπαυτικά στο μπαλκόνι, βάφεις τα νύχια σου και λίγα λεπτά μετά, το τέλειο βερνίκι σου έχει κάνει φουσκάλες… ΠΟΣΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ; Πόσα νεύρα; Πολλή και πολλά αλλά ξέρουμε τι φταίει και θα σου πούμε.

manikiour verniki foyskales mano

#1 Υπάρχουν υπολείμματα από κρέμες ή ασετόν στα νύχια σου. Αν έχεις τελειώσει το μανικιούρ και βάζεις κρέμα ή αν απλά ξεβάφεις τα νύχια σου για να τα ξαναβάφεις δεν πρέπει να ξεχνάς να τα σκουπίζεις πάρα πολύ καλά. Το αλκοόλ, το ασετόν και τα έλαια από τις κρέμες αντιδρούν με το βερνίκι και κάνουν φουσκάλες.

#2 Κάνει ζέστη! Αν έκατσες στο μπαλκόνι σου για να βάψεις τα νύχια σου έχεις εχθρό τη ζέστη. Όταν το βερνίκι έρχεται σε επαφή με τον θερμό αέρα πήζει και έτσι κάνει φουσκάλες. Μιας που είπαμε για τον αέρα μάλιστα, το ίδιο θα σου συμβεί αν καθίσει μπροστά στον ανεμιστήρα. Ο αέρας θα πήξει το βερνίκι και θα κάνει φουσκάλες.

#3 Δεν περιμένεις ανάμεσα στις στρώσεις και βάζεις πολύ προϊόν. Οι φουσκάλες είναι αναπόφευκτες αν έχεις… «βαρύ χέρι» ή αν είσαι ανυπόμονη girl!

#4 Κάποια προϊόντα δεν συνδυάζονται. Αν χρησιμοποιείς βάση από ένα brand, βερνίκι από ένα άλλο και top coat από ένα τρίτο τότε μπορεί να προκύψουν φουσκάλες. Κάποιες μάρκες δεν συνεργάζονται γι᾽αυτό καλύτερα να προτιμάς τα kits για να είσαι σίγουρη.

#5 Κουνάς το μπουκάλι! Αν κουνάς το μπουκάλι πάνω κάτω με μανία πριν βάψεις τα νύχια σου, δημιουργούνται φουσκάλες αέρα μέσα στο βερνίκι και μετά αυτές περνάνε στα νύχια. Μην το κάνεις λοιπόν.

#6 Αραιώνεις το βερνίκι με ασετόν! Ξέρουμε, δεν θες να δεχτείς πως το αγαπημένο σου βερνίκι έπηξε ή σχεδόν τελείωσε αλλά το ασετόν διασπά τη φόρμουλα και έτσι δημιουργούνται φουσκάλες. Αν θες να σώζεις τα βερνίκια σου τότε πρέπει να προμηθευτείς αραιωτικό για βερνίκια.