Οι τάσεις στα χρώματα μόδας 2021 άνοιξη καλοκαίρι

χρώματα 2021 ρούχα άνοιξη

Τα χρώματα 2021 στα ρούχα -αλλά και γενικότερα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021- στη Νέα Υόρκη υπογραμμίζουν την επιθυμία μας για έμπνευση, ευφυία και εφευρετικότητα. Χρώματα των οποίων η ευελιξία ξεπερνά τις εποχές και επιτρέπει περισσότερη ελευθερία επιλογής. Χρώματα που επιστρέφουν στην αρχική τους διάσταση και των οποίων η ευελιξία προσαρμόζεται εύκολα στον νέο κατακερματισμένο τρόπο ζωής μας.

Σε δήλωση της η Leatrice Eiseman, Εκτελεστική Διευθυντής του Pantone Color Institute, αναφέρει σχετικά:  “Προσφέροντας μια σειρά αποχρώσεων κοντινών της φύσης, τα χρώματα μόδας Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 είναι ευέλικτα και προσαρμόζονται όλο το χρόνο σε κάθε περίσταση. Εμποτισμένα με μια αυθεντικότητα η οποία συνεχίζει να είναι ολοένα και πιο σημαντική, τα χρώματα για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 συνδυάζουν ένα επίπεδο άνεσης και χαλάρωσης με σπίθες ενέργειας που ενθαρρύνουν και αναζωογονούν τις διαθέσεις μας”.

Χρώματα Μόδας Άνοιξη Καλοκαίρι 2021

Οι αποχρώσεις που απεικονίζουν τη φύση σε συνδυασμό με τα νέα βασικά κλασικά χρώματα ενώνονται για να δημιουργήσουν μια παλέτα που εμπνέει την ευφυία και την εφευρετικότητα.

Αγαπημένα Pastels

#1. Burnt Coral Pantone 16-1529

Το Pantone περιγράφει το Burnt Coral ως μια ευχάριστη απόχρωση, που σημαίνει ότι είναι φιλικό, ζωντανό και φιλόξενο. Είναι ένα χαρούμενο παστέλ που ικετεύει απολύτως για κοινωνικοποίηση, ακόμη και από μακριά!

χρώματα 2021 ρούχα άνοιξη
Ulla Johnson

#2. Pirouette Pantone 14-3205

Σύμφωνα με την Pantone, αυτή η λεπτή και σχεδόν ημιδιαφανής απόχρωση προσθέτει μια τρυφερή πινελιά σε οποιαδήποτε παλέτα χρωμάτων. Είναι ένας υπέροχος τόνος για την άνοιξη του 2021, χρησιμοποιήθηκε ως μια πανέμορφη απόχρωση για φορέματα, σύνολα, πλεχτά και έδωσε την αίσθηση του ιδιαίτερα σαγηνευτικού και ρομαντικού.

Emilia Wickstead
Emilia Wickstead

#3. Purple Rose Pantone 15-3716

“Αυτό το χρώμα «μεταδίδει ένα μήνυμα γοητείας”. Το βρίσκουμε γοητευτικό αλλά και αιθέριο και ονειρικό. Ένα από τα πιο όμορφα φορέματα που παρουσίασε η Victoria Beckham αυτή τη σεζόν ήταν σε Purple Rose, με μια στενή μέση, μια μακριά φούστα και μαύρη δαντέλα που διακοσμεί τις λεπτομέρειες.

Victoria Beckham ss 2021 credit Andrew Vowles

#4. Beach Glass Pantone 13-5412

Το Ινστιτούτο Χρώματος Pantone δίνει στο Beach Glass μια πολύ ποιητική περιγραφή: “Ένα υδάτινο στοιχείο που πέφτει απαλά από τα ρεύματα.” Προκαλεί τον ωκεανό αλλά με έναν τρόπο που αποδίδει γαλήνη, όσο και οι άλλες παστέλ αποχρώσεις για την άνοιξη του 2021.

χρώματα μόδας άνοιξη καλοκαίρι 2021
LAQUAN SMITH

#5. Green Ash Pantone 13-0117

“Ένα πράσινο της μέντας που δροσίζει και καταπραΰνει”. Το Green Ash εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη και μοιάζει αναμφίβολα με το Beach Glass (προηγούμενη φωτό) του Λονδίνου. Ωστόσο, είναι ένα άγγιγμα πιο ζεστό και πιο πράσινο, με μια χαλαρωτική αίσθηση.

χρώματα μόδας άνοιξη καλοκαίρι 2021
Boss

#6. Cerulean Pantone 15-4020

Από όλα τα χρώματα της άνοιξης Pantone 2021, το Cerulean είναι μακράν το πιο γαλήνιο. Αυτό το λεπτό, παστέλ μπλε μοιάζει με τον ουρανό σε μια καθαρή, ηλιόλουστη μέρα. Είναι το είδος της απόχρωσης που μεταφέρει χαρά και άνεση με την ευαίσθητη πινελιά του.

χρώματα 2021 ρούχα
Hermès ss 2021

#7. Illuminating Pantone 13-0647

Με ένα όνομα όπως το Illuminating, είναι σαφές ότι αυτό το φωτεινό κίτρινο προορίζεται να βάλει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας! Αυτό το αρκετά κίτρινο (που περιγράφεται από τον Pantone ως αισιόδοξο, φιλικό και χαρούμενο) έκανε την παρουσία του αισθητή στους διαδρόμους του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης.

μόδα 2021
Zimmermann ss 2021

Τα μπλε της παλέτας

#8. Indigo Bunting Pantone 18-4250

Αυτή τη φορά, βλέπουμε μπλε που μας θυμίζουν τη φύση. Για να ξεκινήσουμε, έχουμε το Indigo Bunting, το οποίο πήρε το όνομά του από ένα γιορτινό πουλί. Ως εκ τούτου, είναι ένα δυναμικό και χαρούμενο χρώμα!

χρώματα ρούχα 2021 καλοκαίρι
Burberry ss 2021

#9. French Blue Pantone 18-4140

Με το French Blue, η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μας πήγε μέχρι το Παρίσι! Το Pantone περιέγραψε αυτό το χρώμα ως «αναδευτικό», αν και σε σύγκριση με όλες τις άλλες τάσεις χρώματος της άνοιξης του 2021, στην πραγματικότητα βρήκαμε ότι ήταν πολύ πρακτικό και χαλαρό.

χρώματα καλοκαίρι 2021
Zuhair Murad

#10. Blue Atoll Pantone 16-4535

Το Blue Atoll είναι ένα χρώμα που υποστηρίζει τη φαντασία! Το Pantone έφερε στο μυαλό ένα πραγματικά φανταστικό όραμα, περιγράφοντάς το ως «υποδηλωτικό ενός τροπικού νησιού». Όσο η άνοιξη του 2021 κυλάει, ελπίζουμε ότι αυτές οι φαντασιώσεις μπορούν πραγματικά να γίνουν αληθινές, αλλά ακόμα κι αν όχι, ανυπομονούμε να τις παρουσιάσουμε με το στιλ μας.

ss 2021 fashion trend colors
John Rogers

Ζεστά κόκκινα και πορτοκαλί

#11. Lava Falls Pantone 18-1552

Τα κόκκινα ήταν αρκετά αραιά στα χρώματα μόδας άνοιξη καλοκαίρι 2021, έτσι το Lava Falls ξεχώρισε πραγματικά. «Αυτό το ζεστό ηλιωκαμμένο κόκκινο εκρήγνυται με ρέουσα ενέργεια», λέει το Pantone Color Institute όταν περιγράφει αυτό το χρώμα. Παρά το βάθος του, αυτή η σκιά είναι ζεστή και ενεργητική, βοηθώντας να αντισταθμίσει τα δροσερά παστέλ που κυριαρχούν τη σεζόν.

ss 2021 fashion trend colors
Ports 1961

#12. Rust Pantone 18-1248

Ακόμα και το Pantone παραδέχεται ότι αυτή η γήινη απόχρωση από το NYFW είναι «στοιχείο των φύλλων του φθινοπώρου που δεν χαρακτηρίζει μια παλέτα της άνοιξη». Ωστόσο, ταιριάζει ιδιαίτερα σε συνδυασμό με απαλά ροζ, κοραλλί και το χρώμα του lava falls. Τη λατρεύουμε αυτή την απόχρωση.

Altuzarra ss 2021
Altuzarra ss 2021

#13. Orange Ochre Pantone 16-1253

Το Orange Ocher παρουσιάστηκε στο Λονδίνο. Το Pantone εξηγεί ότι αυτή η πορτοκαλί σκιά ξεπερνά τις εποχές, ίσως χάρη στo γήινο στοιχείο. Τα πορτοκαλί είναι συχνά πολύ δυνατά, αλλά το Orange Ocher είναι στην πραγματικότητα αρκετά συγκρατημένο καθιστώντας το κατάλληλο για αυτήν την άνετη συλλογή χρωμάτων μόδας άνοιξη καλοκαίρι 2021.

Sportmax
Sportmax

#14. Marigold Pantone 14-1050

Η Marigold ήταν παντού στα runway της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου. Αυτό το χρυσό-πορτοκαλί περιγράφεται από το Pantone ως μια θερμή απόχρωση με μια παρηγορητική παρουσία. Είναι πολύ ζωντανό για να μετρηθεί ως παστέλ, αλλά εξακολουθεί να έχει την ίδια ευγένεια και απαλότητα.

Valentino ss 2021
Valentino ss 2021

Ζωντανά Μωβ και Ροζ

#15. Amethyst Orchid Pantone 17-3628

Το Amethyst Orchid είναι ένα μωβ εμπνευσμένο από το πιο εξωτικό λουλούδι της φύσης. Είναι ένα μοναδικό χρώμα που διαποτίζεται με ενέργεια και εκκεντρικότητα. Θα χρειαζόταν ένα τολμηρό χαρακτήρα για να το φορέσει αυτό το χρώμα σε total look, αλλά ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από μερικές πινελιές με Amethyst Orchid.

RALPH-RUSSO SS 21
RALPH RUSSO

#16. Raspberry Sorbet Pantone 18-2043

Το Raspberry Sorbet ξεχωρίζει ως μια από τις πιο dramatic τάσεις χρωμάτων άνοιξη καλοκαίρι 2021. Αυτό το ηλεκτροφόρο ροζ έχει έναν τόνο ενέργειας! Το Ινστιτούτο Χρώματος το περιγράφει «ζωογόνο» και «δελεαστικό». Ένα τέτοιο ζωντανό χρώμα σίγουρα θα γυρίσει τα κεφάλια, ειδικά όταν φοριέται σε total outfit, θα το δούμε πολύ να φοριέται φέτος.

ροζ χρώμα μόδα 2021
Jason Wu ss 2021

Φρέσκα πράσινα

#17. Pickled Pepper Pantone 16-0436

Υπάρχει μια ευσπλαχνία για το Pickled Pepper που προέρχεται από τις ζεστές αποχρώσεις. Ωστόσο, παρά τη ζεστή, λαμπερή κλίση του, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ φρέσκο χρώμα. Η Pantone το αποκαλεί «πράσινη ποικιλία κήπου, ελαφρώς γλυκιά και ευχάριστη», κι εμείς συμφωνούμε.

Πράσινο χρώμα μόδα 2021
DOLCE GABBANA

#18. Mint Pantone 16-5938

Είναι ένα υπέροχο συμπλήρωμα στα δύο χρώματα aqua που εμφανίζονται στα παστέλ της άνοιξης 2021. Το mint είναι μια σκιά που δροσίζει αλλά και αναζωογονεί.

Elie Saab ss 2021

Κλασσικά Γήινα χρώματα Άνοιξη 2021

#19. Sphagnum Pantone 18-0529

Τόσες πολλές από τις τάσεις χρωμάτων άνοιξη/ καλοκαίρι 2021 ήταν εμπνευσμένες από τη φύση, οπότε είναι λογικό ότι ένα από τα βασικά ουδέτερα είναι ένα ποώδες πράσινο. Το Sphagnum (το οποίο είναι επίσης το επιστημονικό όνομα για την τύρφη) είναι ένα γήινο πράσινο που περιέχει υπόγεια καφέ. Έτσι, ενισχύει τη χρησιμότητά του ως ουδέτερο.

Erdem spring summer 2021
Erdem spring summer 2021

#20. Inkwell Pantone 19-4016

Αν και το Inkwell περιγράφεται από το Pantone ως «βαθύ και έντονο μαυρισμένο μπλε», δεν μπορούμε να δούμε πολύ πέρα από το μαύρο σε αυτή την απόχρωση. Ένα ιδιαίτερα κατάλληλο και ουδέτερο χρώμα για τις πόλεις.

μόδα στα ρούχα χρώματα 2021
Cristian Siriano 2021 ss

#21. Polar Night Pantone 19-4105

Το βαθύτερο ουδέτερο χρώμα Pantone 2021 στο LFW ήταν ένα μπλε του λυκόφως, το οποίο η Pantone περιέγραψε ως «βαθιά και ξεκούραστη απόχρωση». Αυτό ήταν ένα από τα λίγα χρώματα αυτής της σεζόν που μας υπενθύμισε την νηφάλια ανάγκη πρακτικότητας.

μόδα στα ρούχα χρώματα 2021
Alberta Ferretti Spring-Summer 21

#22. Ultimate Gray Pantone 17-5104

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το θεμελιώδες γκρι εμφανίστηκε τόσο στo fashion week του Λονδίνου όσο και της Νέας Υόρκης. Το Pantone περιγράφει το Ultimate Grey «ως σίγουρο και αξιόπιστο, λέγοντας ότι Το Ultimate Grey ενθαρρύνει την ψυχραιμία». Είναι ήρεμο και ανακουφιστικό, αλλά επίσης και μια σοβαρή απόχρωση για οποιοδήποτε business look κα.

Sportmax ss 2021
Sportmax ss 2021

#23. Willow Pantone 16-0632

Το Willow είναι μια ενδιαφέρουσα ουδέτερη απόχρωση. Η Pantone το περιγράφει  ως «θόλο πράσινο που αποκαλύπτει και κρύβει ταυτόχρωνα». Αυτή η ξυλώδης σκιά μας θυμίζει περισσότερο το φλοιό των δέντρων, αν και έχει ένα συγκεκριμένο πράσινο υποτόνο που προσθέτει ενδιαφέρον.

χρώματα 2021 ρούχα
Dior Spring Summer 2021

#24. Macchiato Pantone 17-1221

Το Macchiato είναι κάτι περισσότερο από τον αγαπημένο μας καφέ. Αυτή η κρεμώδης, καφέ απόχρωση είναι «διαποτισμένη με ζεστασιά», η οποία εμφανίζεται ως μια ελαφριά πινελιά καραμέλας που συνδυάζεται ιδιαίτερα με τις ζεστές αποχρώσεις που παρουσιάζονται αυτή τη σεζόν.

χρώματα 2021 ρούχα

#25. Desert Mist Pantone 14-1127

Το απαλό καφέ Desert Mist ονομάζεται κατάλληλα έτσι. Για άλλη μια φορά, το PANTONE γίνεται ποιητικό, εξηγώντας ότι το Desert Mist επικαλείται «εικόνες αμμόλοφων».

χρώματα μόδας άνοιξη 2021 καλοκαίρι
Max Mara spring 2021

#26. Buttercream Pantone 11-0110

Ένα κρεμώδες υπόλευκο -off-white- είναι το είδος του ουδέτερου χρώματος που εναρμονίζεται άψογα με παστέλ αποχρώσεις. Αυτό το χρώμα περιγράφεται από το Pantone ως απαλό, αβίαστο και νόστιμο – ένα χρώμα πιο ζεστό και φιλικό από το καθαρό λευκό, με μία εγγενή απαλότητα.

χρώματα μόδας άνοιξη 2021 καλοκαίρι
Max Mara spring 2021

#27. Baby’s Breath Pantone 11-0202

Το Baby’s Breath ήταν το υπόλευκο ουδέτερο που παρουσιάστηκε στο London Fashion Week. Είναι ένα ελαφρώς πιο ξεκάθαρο χρώμα από το Buttercream του NYFW και περιγράφεται από το Pantone ως «ελαφρύτερο από τον αέρα».

Ports 1961
Ports 1961