Shoulder Touch Styling – Μακριά Καρέ Μαλλιά

μακρύ καρέ χτενίσματα 2021

Από τότε που έγινε το σήμα κατατεθέν του μοντέλου Karlie Kloss, το μακρύ bob είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Η εκδοχή που αγαπαει ακόμα καο ο Schwarzkopf επιτρέπει πλήρη ελευθερία: Αυτό το look μπορεί να είναι λείο με πλούσιο όγκο, με ελαφρύς κυματισμούς που πλαισιώνουν το πρόσωπο ή και με άγρια beach waves. «Το Shoulder Touch look (ή αλλιών long bob) μου θυμίζει το τέλος της δεκαετίας του ’60 και τις αρχές του ΄70: από το rock ‘n’ roll στους hippies. Εδώ η πιο άγρια και ατίθαση εκδοχή του look ήταν ιδιαίτερα σημαντική για μας. Μπορώ εύκολα να το φανταστώ με ένα κομψό φόρεμα. Αυτό του προσφέρει την απαραίτητη χαλαρότητα» εξηγεί ο Armin Morbach.

Μακριά; Ή κοντά μαλλιά; Επιλέξτε τη μέση λύση. Αφήστε τις άκρες των μαλλιών σας να ακουμπάνε απαλά στους ώμους σας. Οι μεγαλύτεροι δημιουργοί που ορίζουν τις τάσεις στα μαλλιά επιστρέφουν στα mid-length styles.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο μοντέρνο αυτό κούρεμα: Πρώτο και κύριο…οι άπειρες επιλογές στο styling! Φιλαριστά ή κουρεμένα ίσια – όταν υιοθετήσετε αυτό το look η επιλογή σας θα πρέπει να καθοριστεί κυρίως από τον τύπο των μαλλιών σας. Λεπτά ή πυκνά, σας προτείνουμε τι σας ταιριάζει καλύτερα ανάλογα με τις ανάγκες σας:

Long Bob σε πυκνά μαλλιά

μακρύ καρέ 2021
Credit: Instagram.com/annabellabarber

Επιλέξτε ένα ανάλαφρο κούρεμα, δοκιμάζοντας ένα ζωηρό φιλαριστό στυλ. Με το φιλάρισμα αποφεύγετε ένα βαρύ look καθώς οι άκρες πέφτουν με χάρη στους ώμους δημιουργώντας μια ανάλαφρη αίσθηση. Σημαντικό: Τα διάφορα επίπεδα που δημιουργούνται από το φιλάρισμα θα πρέπει να ενώνονται με έναν αρμονικό τρόπο. Extra συμβουλή: Οι μακριές αφέλειες θα τονίσουν το στυλ σας κάνοντάς το πιο έντονο και μοντέρνο σε αυτό το shuggy look.

κούρεμα για πυκνά μαλλιά

Long Bob σε λεπτά μαλλιά

Τα γεωμετρικά ή έντονα κουρέματα αναδεικνύονται άψογα σε λεπτά, μεσαίου μήκους μαλλιά. Αυτό γιατί τα μαλλιά στο ύψος του ώμου αφήνουν περιθώριο για διαφορετικά styling, όπως για παράδειγμα διάφορους πειραματισμούς με αφέλειες. Θα πρέπει να αποφύγετε τις ουρές ή τα κουρέματα που αφήνουν ιδιαίτερα λεπτές άκρες. Ένα απλό μονοκόματο κόψιμο, με τα μαλλιά σας να είναι όλα στο ίδιο μήκος, βοηθάει το mid-length look ώστε να φαίνεται γεμάτο και περιποιημένο.

Style tip: Οι ελαφρείς κυματισμοί δημιουργούν περισσότερο όγκο και δίνουν ένα σικ αποτέλεσμα!