Εξαιρετικά fit στα 40 της η Σερένα Γουίλιαμς

fit στα 40 - γυναικείος αθλητισμός

Η Σερένα Γουίλιαμς δεν πρόκειται απλά για μια τενίστρια. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Εκτός του ότι είναι η μόνη αθλήτρια (πρωταθλήματα γυναικών και ανδρών στην εποχή των Όπεν) που έχει κατακτήσει 23 Grand Slam τίτλους στο μονό, συνεχίσει να παίζει στο επαγγελματικό ενηλίκων από το 1999 και έχει αποτελέσει το ίνδαλμα για πολλές γυναίκες αθλήτριες

Το 2020 μάλιστα κέρδισε και τον τίτλο της αθλήτριας της 10ετίας από το Associated Press ως φόρο τιμής για τη συνολική συνεισφορά της στον αθλητισμό. Τα προηγούμενα χρόνια μάλιστα η Αμερικανή τενίστρια είχε κερδίσει το αντίστοιχο ετήσιο βραβείο 5 φορές.

Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα της Σερένα Γουίλιαμς είναι ότι ο αθλητισμός αποτελεί τρόπο ζωής για εκείνη, για αυτό και συνεχίζει να είναι fit στα 40 της χρόνια. Μόνο για λίγο καιρό απείχε από το τα κορτ η διάσημη τενίστρια, κι αυτό για να γεννήσει την κόρη της το 2017. Μάλιστα το καλοκαίρι ανέβασε βίντεο με την 3χρονη κόρη της, να προπονούνται μαζί. Η μικρή Αλέξις-Ολυμπία φωτογραφήθηκε κρατώντας ρακέτα, φορώντας το ίδιο αθλητικό outfit με τη μητέρα της. Η Σερένα πόζαρε στο φωτογραφικό φακό με προπονητική φόρμα, πιο κουλ και fit από ποτέ.

Αυτή τη στιγμή η Σερένα Γουίλιαμς βρίσκεται στη θέση 59 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως λόγω της καριέρας της είναι ανά πάσα στιγμή φαβορί για κάποιον τίτλο  Grand Slam. Η Γουίλιαμς έχει κερδίσει 6 τίτλους επί αμερικανικού εδάφους, με τελευταίο το 2014. Πέρυσι η ίδια δε μπόρεσε να συμμετάσχει στο τουρνουά λόγω τραυματισμού. Για λόγους υγείας δε δήλωσε συμμετοχή και στο Αυστραλιανό Όπεν που παίζεται αυτή την περίοδο στη Μελβούρνη.

Τα μυστικά της Γουίλιαμς για τη φυσική της κατάσταση έχει δηλώσει ότι είναι η χορτοφαγική διατροφή της και φυσικά οι καθημερινές της προπονήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Σερένα έμεινε λίγους μήνες εκτός προπονήσεων αφού γέννησε, μετά και από έναν πολύ επικίνδυνο για τη ζωή της τοκετό.  Μετά από τη γέννηση της κόρης της κατάφερε να είναι πάλι μέσα στην κορυφαία 10αδα της γυναικείας κατάταξης, σε χρόνο ρεκόρ.

Η Σερένα δε σταμάτησε ποτέ να κυνηγάει το αδύνατο. Το τένις είναι η ζωή της και πρόσφατα άρχισε να βάζει και την κόρη της στο «παιχνίδι». Μια αθλήτρια με εξαιρετικά μυώδες κορμί, που δεν το έβαλε κάτω ούτε μετά τις απανωτές επεμβάσεις που ακολούθησαν τον τοκετό και τις 6 εβδομάδες ακινησίας στο κρεβάτι. Μια γυναίκα που συνεχίζει να συναρπάζει με τη δύναμη και τη θέληση της. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που κατάφερε να έχει τη σημαντικότερη καριέρα στην ιστορία του αθλήματος…